REGION VESTI

U Sarajevu prvi put odata pošta ubijenim vojnicima JNA

U Velikom parku u centru Sarajeva danas su prvi put delegacije Regionalne organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočnog Sarajeva, i rođaci ubijenih rezervista JNA položili venac i odali poštu osmorici ubijenih pripadnika rezervnog sastava bivše JNA iz grupe „Transporter“.

Foto: srna.rs

Na današnji dan 1992. godine zarobljeno je osam pripadnika rezervnog sastava bivše JNA kojima se tada izgubio svaki trag.

Do sada su nađena tela dvojice pripadnika JNA – Nedeljka Vujičića i Zorana Markovića, dok se za ostalih šest još traga.

Porodice poginulih očekuju od vlasti Federacije BiH odgovore i o sudbini preostalih šest, kako bi bili identifikovani i sahranjeni.

Pripadnici bivše JNA prvo su zarobljeni na Aerodromskom naselju, a potom likvidirani u Velikom parku u Sarajevu, zbog čega je taj datum ozvaničen kao Dan nestalih Srba Sarajeva i Sarajevsko-romanijske regije.

Reč je o Milivoju Laloviću, Đorđu Bjelici, Zoranu Markoviću, Dragomiru đeriću, Stevanu đokanoviću, Vlajku Goluboviću, Nedeljku Vujičiću i Miladinu Vukmanoviću.

Pred Sudom BiH 11. maja trebalo bi da se nastavi proces u predmetu „Veliki park“, u kojem su četiri lica optužena za ratne zločine protiv ratnih zarobljenika počinjene 1992. godine u Sarajevu.

Optužnica u ovom predmetu tereti bivšeg komandanta Specijalne jedinice MUP-a BiH Dragana Vikića, bivšeg ministra unutrašnjih poslova BiH Jusufa Pušinu, te Nermina Uzunovića i Mladena Čovčića.

Izvor: N1/ Beta

Ostavite komentar