POLITIKA REGION

Uhapšen poslanik, Dragičević pregovara o predaji, njegova supruga najavila tužbu gradu Banjaluci i Policiji RS

Uhapšen poslanik, Dragičević pregovara o predaji, njegova supruga najavila tužbu gradu Banjaluci i Policiji RS

Klix.ba navodi da je poslanik uhapšen pošto je zajedno s majkom nesrećno nastradalog mladića Davida Dragičevića Suzanom Radanović i građanima Banjaluke u Sabornom hramu Hrista Spasitelja zapalio sveću

Draško Stanivuković, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske

Draško Stanivuković, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, za kojim je u nedelju raspisana poternica, uhapšen je večeras u Banjaluci, prenosi TV N1.

Klix.ba navodi da je on uhapšen pošto je zajedno s majkom nesrećno nastradalog mladića Davida Dragičevića Suzanom Radanović i građanima Banjaluke u Sabornom hramu Hrista Spasitelja zapalio sveću.

Stanivuković je prošle sedmice tokom protesta u Banjaluci uhapšen dvaput, a nakon puštanja na slobodu, u nekoliko navrata se obratio javnosti putem društvenih mreža.

RTRS: Dragičević pregovara o predaji

Advokat Davora Dragičevića u poslednja 24 časa dva puta je zvao Okružno tužilaštvo Banjaluka i dežurnog okružnog tužioca i pregovarao o predaji njegovog klijenta, prenosi RTRS.

Advokat je, kako se navodi, pozive uputio i juče i danas.

Dragičevič je kao jedini uslov postavio taj da mu ne bude određen pritvor, a MUP, kako RTRS navodi pozivajući se na nezvanična saznanja, ne želi da pregovara o njegovim uslovima.

RTRS takođe saznaje da je Policijska uprava Banjaluka Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci podnela izveštaj o počinjenim krivičnim delima protiv Davora Dragičevića i još četiri lica.

Nije poznato gde se trenutno nalazi Davor Dragičević, otac nesrećno stradalog mladića, za kojim policija traga, a koji je poslednji put viđen na protestima 30. decembra.

Screenshot
Davidova majka Suzana Radanović najavila tužbu protiv grada i policije

Suzana Radanović, majka nesrećno nastradalog Davida Dragičevića izjavila je večeras da nije prijavila nestanak Davidovog oca, Davora, o kojem, kaže, već dva dana nema nikakvih informacija.

Ona je istovremeno obraćajući se ispred sabornog hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci gde je zajedno sa okupljenim građanima zapalila sveću za svog sina, rekla da će podneti tužbu protiv grada i MUP-a Republike Srpske, prenosi Klix.ba.

„Ja ću sutra s advokatima da podnesem tužbu protiv grada zato što niko nije bio siguran kada je moj sin otet. Tužba će biti i protiv MUP-a RS-a jer su 25. decembra bez naloga došli u moju kuću. Tri sata nisu dali da priđem deci. Deca su pretrpela šok. Mlađe dete je hrvatski državljanin i Konzulat Hrvatske je obavešten“, kazala je Radanović.

Nije poznato gde se trenutno nalazi Davor Dragičević za kojim policija traga, a koji je poslednji put viđen na protestu grupe „Pravda za Davida“ 30. decembra.

„Kome da prijavim nestanak, policija kaže da ga traži. Prijavila sam nestanak deteta pa sam ga našla mrtvog“, rekla je Radanović.

Izvor: Večernje Novosti  Foto:Screenshot

Ostavite komentar