REGION

Zoran Zaev: Oslobodimo zemlju od ostataka kriminalnog režima

Lider vladajuće SDSM Zoran Zaev pozvao je građane Makedonije da u iduću nedelju masovno izađu na lokalne izbore i glasaju za kandidate njegove stranke.
Foto: Epa/ GEORGI LICOVSKI

On je istakao da je to neophodno kako bi „oslobodili zemlju od ostataka kriminalnog režima“ VMRO DPMNE Nikole Gruevskog.

„Bitka još nije završena! Ono što je ostalo od kriminalnog režima Nikole Gruevskog, iz petnih žila se bori da opstane preko gradonačelnika. Dragi građani, izađimo masovno na izbore 15. oktobra da zaokružimo promene i oslobodimo zemlju od ostataka režima“, rekao je Zaev na centralnom predizbornom mitingu SDSM u Skoplju.

Navodeči da ASDSM na izbore izlazi u koaliciji sa 22 političke partije svih etničkih grupacija i političkih profila, Zaev je pozvao građane da masovno pokaži da su prevazišli Gruevskog i njegove kadidate za gradonačelnike.

„U Makedoniji nema više mesta za kriminal i podele. Tražimo podršku levičara, desničara, centrista, svih! Da stigne život u svaki grad i svako selo!“, rekao je Zaev.

Lider SDSM i premijer Makedonije, istakao je da je njegova vlada za samo četiri meseca pokazala da odgovorno raspolaže budžetom, za razliku od prethodne vlade VMRO DPMNE, i da je izvukla Makedoniju iz političke izolacije.

„Danas je Makedonija čvrsto korača ka NATO i EU“, istakao je Zaev, najavljujući i bolju saradnju centralne sa lokalnim vlastima posle izbora.

Na centralnom mitingu SDSM, ispred zgrade Vlade Makedonije, bili su svi kandidati te stranke za gradonačelnike.

Zaev koji je danas napunio 43 godine, pre govora je izvadio telefon iz džepa i napravio „selfi“ ispred njih, govoreći da to „ne sme da propusti“.

Kandidat SDSM za gradonačelnika Skoplja Petre Šilegov je pozvao građane Skoplja i Makdeonije da „zadaju poslednji udarac režimu, bandi Nikole Gruevskog“.

„Skoplje, Skopljaci, Makedonijo, građani Makedonije, hajde da im damo crveni karton“!, rekao je Šilegov, visoki funkcioner i poslanik vladajuće stranke.

U Makedoniji je u toku dvadesetodnevna predizborna kampanja za lokalne izbore 15. oktobra.

Relevantne ankete koje su objavili Televizija Telma, američki republikanski institut IRI i agencija Brima Galup, pokazuju da SDSM prvi put posle 10 godina ima prednost nad konkurentskom VMRO DPMNE.

Vlast u većini lokalnih samouprava u poslednja tri izborna ciklusa drži sada opozicioni VMRO DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog, dok sada vladajući SDSM Zorana Zaeva ima samo tri gradonačelnika – u Strumici, Kumanovu i skopskoj opštini Centar.

Šesti lokalni izbori u Makedoniji biće sprovedeni na 3.480 biračkih mesta u 80 opština i u gradu Skoplju.

Kampanja u prvom krugu za izbor gradonačelnika i opštinskih odbornika biće završena u petak, 13. oktobra u 24.00, a drugi krug izbora za gradonačelnike biće održan dve sedmice kasnije, 29. oktobra.

Izvor: Beta

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar