SA DRUŠTVENIH MREŽA

Nešković: Samo je pitanje kad će neko od vas doći na moje mesto, jer će se nekom svideti vaša žena, vaša ćerka, vaša sestra…

Dejan Nešković, preduzetnik i politički aktivista iz Velike Plane, poznat je javnosti po čestom ukazivanju na nepravilnosti i mogući kriminal u lokalnim organima vlasti i pojedinim javnim i privatnim preduzećima.

Ilustracija Jutarnji GLASnik, Foto: Screenshot

Prenosimo vam uz neznatnu redakcijsku izmenu njegovu objavu na Fejsbuku, povodom pretnji koje je dobijao zbog ukazivanja na moguće nezakonite aktivnosti u motelu Balkan (nekadašnja Unija), koji se nalazi na autoputu, pored Velike Plane:

“Poštovani prijatelji, posle ovih sinoćnih pretnji i dopisivanja sa profilom od kog su pretnje stizale, ne da mi dođe da odem iz ove zemlje, nego bih da nisam ni minut više ovde.

Danas celog dana razmišljam koliko mi ne znamo ništa, ko smo stvarno mi, šta radimo i gde živimo?!

Čija su ovo preduzeća i ko koga više jebe, što bi se prosto reklo na srpskom?!

Primetiš i prijaviš neki sitni lopovluk gde neki radnici i direktorčići kradu građane prilikom kupovine, a onda za mesec dana shvatiš da se tu odvija ozbiljan kriminal! Na dalje shvatiš da su neki “vlasnici” u stvari samo marionete, a da iza svega toga stoji ko zna ko!

Taj koji iza toga stoji nije tu, čuo je da mu neko ugrožava poslovanje, pa angažuje nekog plaćenika da preti i jebe mater.

U ovom slučaju sam dobro procenio situaciju, pa sam se upistio u polemiku oko ovog problema gde je čovek ostao zapanjen šta mu se radi u poslovnom objektu.

Ja sam bio žigosan kao alkoholičar, lenčuga i najgora bitanga, da bi na kraju polemike došli do zaključka da sam im ja pomogao da uvide neke stvari i da se suzbije taj kriminal.

Zbog svega toga, ja se iskreno danas pitam da li ovaj narod zna šta mu se sve radi ispred nosa?

Ovo nije Srbija u kojoj sam ja živeo, ovo više nije Srbija u kojoj ja želim da živim.

Od dece će nam napraviti robove i prostitutke, a mi ćemo doživeti sudbinu Kosova, neki stranci će upravljati našim sudbinama i životima.

Eto, celog dana sam iskreno sjeban zato što sam osetio nešto na svojoj koži, nešto što boli, nešto što mi je rasturilo porodicu… samo je pitanje kad će neko od vas doći na moje mesto jer će se nekom svideti vaša žena, vaša ćerka, vaša sestra…

I za kraj, vaša deca su potencijalna meta, vaše žene i sestre su potencijalna meta, samim tim i vi ste meta… a vi prijatelji, samo gledajte i čudite se čudu, čudu koje nas vodi u nestanak.“

Dejan Nešković

Priredio: M. A. M.

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar