SA DRUŠTVENIH MREŽA

O Inđiji, da se ne zaboravi – Princ romantike Rajko Dvizac

Sa Fejsbuk stranice našeg princa lepe književnosti, Rokija Dvizca, krademo njegov post o Inđiji, o prošlosti, lepotama  i potencijalu tog grada.

Naravno, neke ljubavi i neke žene koje je Roki u svojim romanima opisao, u postu nisu spomenute, pa se nadamo da će Roki u nekim narednim objavama, dok iščekujemo njegov novi roman, svojim rečima malo otopliti ove zimske noći.

Inđija drži nekoliko “zaboravljenih” rekorda…

1) Za vreme Jugoslavije bila je drugi grad po broju milionera (na prvom mestu je bio Novi Zagreb), a prva po broju privatnih preduzetnika!

2) Čuveni “Dansing bar” je bila prva otvorena elitna diskoteka u Vojvodini, druga u Jugoslaviji! (Za prvo mesto se nadmudruju Beograd i Zagreb).

3) Inđija je imala drugu “putujuću diskoteku” – “Lokomotiva” u Jugoslaviji, a prvu u Vojvodini (prvu je izmislio i vodio Zoran Modli) …Inđijsku putujuću diskoteku vodili su Imre Koroknai & Rajko Roki Dvizac…

4) Inđija je imala najveći broj kafana u Jugoslaviji po glavi stanovnika!! Čuveni “Burduš bar” bio je prvi striptiz bar u Jugoslaviji!!

5) Najbolje pljeskavice su se pravile u kafani “Kod Sokola”, a najbolji roštilj u “Zanatskom Domu” kod Neđe Dvizca

6) Radio Inđija je u jednom trenutku bila najpopularnija lokalna radio-stanica u Jugoslaviji. Čak je i čuveni “Jugoton” baš ovde snimao reklame za svoje pevače!!!
…Ima toga još… Ali nigde nema zabeleženo… Da se ne zaboravi…

I dok čekamo novi Rokijev roman, pogledajte video spot za roman BOJA LJUBAVI.

Prvi video spot za neki roman urađaen u Evropi 1997 godine.

Autor teksta Rajko Roki Dvizac, autor muzike Saša Dragić a izvođač Marija Mihajlović

Izvor: Facebook/ Rajko Dvizac, Youtube/ rajko dvizac

Ostavite komentar