DRUŠTVO SA DRUŠTVENIH MREŽA SRBIJA

Pedofil iz Kragujevca tražio fotografije nage bebe preko Fejsbuka

Fondacija „Tijana Jurić“ upozorava roditelje na pedofila iz Kragujevca koji traži fotografije nage bebe preko Fejsbuka

Osoba koja se predstavlja kao Marko Rosić iz Kragujevca tražila je na društvenim mrežama fotografije nage dece, upozorava Fondacija „Tijana Jurić“.

Ovoj fondaciji taj muškarac prijavljen je nekoliko puta, a prijava je podneta policiji.

Ova osoba, bilo da se krije iza lažnog profila ili ne, nesumnjivo ima loše namere, te fondacija upozorava javnost da se ne upušta u komunikaciju sa njom, a ukoliko dobije poruke od nje sačuva ih kao dokazni materijal za policiju.

„Ne smemo dozvoliti da ovakvi monstrumi, koji otvoreno pokazuju svoje pedofilske sklonosti, dođu u kontakt sa našom decom i treba ih na vreme sankcionisati, zbog čega je i ovaj slučaj prijavljen policiji.

Fondacija ‘Tijana Jurić’ svaku prijavu alarmantnog i uznemirujućeg sadržaja najpre analizira, a potom građane koji su joj se obratili sa prijavom upućuje ili na Odeljenje Visoko-tehnološkog kriminala ili na Ministarstvo telekomunikacija i broj Nacionalnog kol-centra 19833, otvorenog za bezbednost dece na internetu.

Važno je prijaviti sve sumnjive poruke, jer je, iz dosadašnjeg iskustva, uspeh u rešavanju ovakvih slučajeva veliki, bez obzira na to da li je profil lažan ili ne“, poručuju u Fondaciji „Tijana Jurić“.
Prošle godine je uhapšen pedofil Dragan Živanović (66) iz Beograda. Njega su nadležni pronašli sa vijagrom u džepu kada je krenuo na ugovoren sastanak sa devojčicom od 11 godina, koju je prethodno svesno zavodio, slao joj lascivne poruke i fotografije svog polnog organa.

„Iako je policija uz sve ovo, pribavila još mnoštvo dokaza koji nesumnjivo dokazuju njegove krajnje namere uz obilje foto i video materijala seksualnog zlostavljanja dece koje je posedovao u svom računaru, on je osuđen na sramno nisku kaznu od dve godine i četiri meseca zatvora. Fondacija ‘Tijana Jurić’ osuđuje ovakve sudske odluke i smatra da su one poražavajuće za civilizovano zdravorazumsko društvo, te da su samo ohrabrenje ostalim pedofilima da nastave u svojoj predatorskoj igri“, poručuju u fondaciji.

Izvor: 021.rs Foto: Screenshot

Ostavite komentar