DRUŠTVO SA DRUŠTVENIH MREŽA VAŠ GLAS

Stefanović: Predsednik može da abolira izmanipulisane, deca su zloupotrebljena. Ko je osudio Pavla?

Stefanović: Predsednik može da abolira izmanipulisane, deca su zloupotrebljena. Ko je osudio Pavla?

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je danas da bi mogao da razume da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nađe razlog da neko ne odgovara jer je učestvovao u upadu u Radio televiziju Srbije (RTS) zato što smatra da su neki „izmanipulisani i gurnuti u nešto nisu ni sami očekivali“ .

„To je zloupotreba dece, neko ih nahuška da upadnu u RTS“, rekao je Stefanović gostujući u Dnevniku TV Pink, dodajući da vođe opozicije, koji su na protestima, „guraju mlade u sukoba da bi sačuvali svoje fotelje“.

On je rekao da smatra da svako ko je počinio prekršaj i krivično delo treba da odgovara.

Stefanović: Upad ROSU na sever Kosova nema veze sa istragom o ubistvu Olivera Ivanovića
Foto: Screenshot/ N1

Kako je naglasio ne mogu se abolirati oni „koji su napadali policajce, bili sa nožem ili testerom“ i da država mora da pokaže „čvrst stav“.

„Danas su upali u RTS, sutra će, kad bi došli na vlast, upadali u kuće ako im se ne svidi šta je neko rekao“, izjavio je Stefanović.

On je rekao da je policija bila „veoma trpeljiva“ i reagovala samo kako bi sačuvala živote i imovinu, prenosi Danas.

Sudija koji je osudio Pavla: Isti je osudio Ratibora Trivunca zbog paljenja zastave SAD

Javnost Srbije oglasila se na tviteru nakon skandalozne presude i osudile Gorana Milutinovića zbog načina na koji je vodio ceo slučaj

Javnost Srbije oglasila se na tviteru nakon skandalozne presude i osudile Gorana Milutinovića zbog načina na koji je vodio ceo slučaj! Građani su naveli da je Pavle nepravedno osuđen a da je Goran isti onaj koji je 2009. godine kaznio i Ratibora Trivunca sa 10 dana zatvora zbog paljenja američke zastave, kao i da je poznat po tome što osuđuje političke neistomišljenike.
Podsećamo, Pavle Cvejić je uhapšen u nedelju, 17. marta u svom stanu, nakon čega ga je sudija, po kratkom postupku, osudio na 30 dana pritvora u Kazneno-popravnom zavodu „Padinska skela“.

Podsećamo, gimnazijalci, su u ponedeljak 18. marta održali protestnu šetnju „Pravda za Pavla“ od Filološke do SUP 29. novembar zbog hapšenja njihovog druga Pavla Cvejića koji je bio među građanima koji su ušli u Radio televiziju Srbije u subotu uveče.

Cvejić je jedan od prvih osoba uhapšenih zbog upada u RTS. U obrazloženju suda je navedeno da mu je određena kazna od 30 dana zatvora zbog krivičnog dela drsko i bezobzirno ponašanje izvršeno u grupi, prenosi Espreso.

„Mi, koji Pavla poznajemo već četiri godine i s kojim se svakodnevno družimo u školi, a i van nje, možemo da posvedočimo o dvostrukoj nepravdi koja se obrela na našeg druga iz klupe: kako od strane vlasti koja ga je zatvorila tako i od strane opozicije koja ga iskorišćava kao žrtvenog jarca radi sticanja publiciteta“, navedeno je u proglasu učenika Filološke gimnazije.

Učenici Filološke gimnazije su poručili da će se i u narednim danima solidarisati sa svojim drugom ukoliko ga ne puste u narednih 48 sati. Poručili su, ako Pavle ne bude pušten, da će se okupiti svi učenici iz beogradskih škola u znak protesta zbog nepravde.

Izvor: Jutarnji GLASnik                                                              Foto:Screenshot

Ostavite komentar