POLITIKA SA DRUŠTVENIH MREŽA SRBIJA

Sukob Jeremića i Palme oko deljenja novčane pomoć: 3.000 dinara za gospođu

Sukob Jeremića i Palme oko deljenja novčane pomoć: 3.000 dinara za gospođu

Jeremić i Palma: “Sumrak dostojanstva, godine koje izjedaju skakavci”; “Prošlo je vreme lipicanera i manekena”

Poruke su razmenili na Tviteru i Fejsbuku
Lider Narodne stranke Vuk Jeremić kritikovao je na Tviteru potez gradonačelnika Jagodine Dragana Markovića Palma kada je u petak građanima podelio jednokratnu novčanu pomoć.

Roditelji sa više dece iz budžeta su dobili po 3.000 dinara po detetu, a bolesni za lekove, stari i nezaposleni po 2.000 dinara i preporuku da se jave radi zaposlenja u neku od fabrika u Jagodini.

Objava Vuka Jeremića

Vuk Jeremić je uz fotografija građana koji stoje u redu napisao: „Jagodina, leto 2018. Tiskanje osiromašenog naroda u redu za Palminu milostinju, koja se namiruje iz njihovih sopstvenih džepova. Sumrak dostojanstva u “zlatnom dobu” godina koje izjedaju skakavci“.

Na Jeremićev komentar reagovao je Marković saopštenjem u kojem se navodi da je „najskuplji, a istovremeno za Srbiju najporazniji diplomata u istoriji Srbije Vuk Jeremić“.

„Njegova diplomatija je Srbiju koštala milione i milione dolara, a koristi su imali samo neprijatelji Srbije, pre svega kosovski Albanci“, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

„Jeremićevo pitanje Međunarodnom sudu pravde u Hagu vezano za Kosovo i Metohiju je zabetoniralo Srbiju i vratilo je u vreme Prizrenske lige. Svetla Njujorka su za Jeremića bila jača od Srbije i to je danas adut u rukama Albanaca u Briselu. Najgore je što su to platili građani Srbije u skupim njujorškim hotelima“, naveo je Marković i dodao: „Vuče Jeremiću sram te bilo! Ti si se drznuo da kritikuješ što pomažem građanima koje si ti ostavio bez posla i bez hleba“.

Marković je Jeremiću poručio i da „građani Srbije neće glasati za one čiji je jedini program mržnja prema predsedniku Srbije“, kao i da je „prošlo vreme lipicanera i manekena“.

„Vuče, ja ću i dalje pomagati građanima a ti nećeš više imati priliku da zavlačiš ruku u njihove džepove“, naveo je Marković za kraj.

Izvor:Nedeljnik  Foto:Printscreen

Ostavite komentar