HRONIKA SA DRUŠTVENIH MREŽA

Sve o drugaru iz školske klupe Siniši

Novinarka Krika Dragana Pećo, postavila je na Tviteru više objava o Siniši Malom i linkove ka tekstovima o aferama vezanim za njega.

Foto: Tviter

U naslovu ovog teksta piše „sve“, ali daleko je to od svega šta je ovaj uspešni mladi čovek uspeo da uradi i stekne u svom životu, a još manje je navedeno čime je svojim radom zadužio građane Srbije, koji mu se nekako ipak odužuju dodeljivanjem funkcije ministra finansija.

Ne sumnjamo da će se Siniša snaći u toj gomili para kojom će raspolagati, a vama preporučujemo da pročitate svaki od tekstova koji su označeni linkom:

Dragana Pećo

Premijerka jedne države predlaže svog druga iz srednje škole umešanog u pranje novca i ofšor poslovanje — za ministra finansija

 

 

Dragana Pećo

Da li će poslanici u skupštini imati dovoljno vremena da rasprave brojne koruptivne radnje i sumnjivo poslovanje gradonačelnika Beograda i kandidata za novog ministra finansija. 

Gradonačelnikova priča 

 

 

Dragana Pećo

Da li je Sinišu Malog za ministra finansija preporučilo to što je preko ofšor firmi sa Devičanskih ostrva kupio 24 stana u vreme kada je bio Vučićev ekonomski savetnik?

Siniša Mali tajno kupio 24 stana na bugarskom primorju 

 

 

Dragana Pećo

Da li je Sinišu Malog za ministra finansija preporučilo to što je nelegalno prisvojio 10 hektara državne zemlje?

Slučaj o zemlji koju je prisvojila porodica Mali u Apelacionom sudu

 

 

Dragana Pećo

Da li je Sinišu Malog za ministra finansija preporučilo to što je, kao službenik Agencije za privatizaciju, otkrio osetljive podatke o preduzeću i pomogao ocu da ga privatizuje?

Siniša Mali pomogao ocu da privatizuje „Bratstvo“

 

 

Dragana Pećo

Mali se u Agenciji za privatizaciju zaposlio odmah po njenom osnivanju. Hvalio ga je tadašnji ministar finansija Božidar Đelić sa kojim je Mali 2004. osnovao konsultantsku kompaniju.

O tome je Dragana pisala u jednom od ranijih tvitova:

Dragana Pećo

Siniša Mali sa Božidarom Đelićem osnovao konsultantsku firmu 2004. godine. Vučić kad je čuo za rekao Vulinu: “Je’l ti znaš da je neko govorio o tetkinom kauču?… Gde si baš tetku našao?”, aludirajući na Đelića.

 

 

Dragana Pećo

Da li je Sinišu Malog za ministra finansija preporučilo to što je, kao “kompletni idiot” organizovao rušenje u Savamali?

Marija Mali: Siniša mi se pohvalio da je organizovao rušenje u Savamali

 

 

Dragana Pećo

Da li je Sinišu Malog za ministra finansija preporučilo to što je kontrolisao 45 bankovnih računa od kojih neki nisu otvoreni na njegovo ime?

Detalji izveštaja Uprave za sprečavanje pranja novca o Malom

 

 

Dragana Pećo

Da li je Sinišu Malog za ministra finansija preporučilo to što je uspešno prikrio poreklo 95.000 evra i sakrio ko su “prijatelji” koje je upoznao u inostranstvu koji mu daju 60.000 godišnje za dečije školarine?

Marija Mali o poslovima bivšeg supruga: ofšor, skrivena imovina, Savamala

 

 

Dragana Pećo

Da li je Sinišu Malog za ministra finansija preporučila novogodišnja rasveta, skupa jelka… plagirani doktorat?

Svi sumnjivi poslovi Siniše Malog

 

 

Dragana Pećo

Da li je Sinišu Malog za ministra finansija preporučilo to što dobro vodi svoje finansije i sa platom od 107.000 din živi na visokoj nozi i ide na skupa putovanja?

Vikend u Rimu sa gradonačelnikom Beograda

 

 

 

Dragana Pećo

April 2014. Siniša Mali: Postao sam gradonačelnik po ideji Andreja Vučića Maj 2018. Siniša Mali: Postao sam ministar finansija po ideji…

Mali: Postao sam gradonačelnik po ideji Andreja Vučića

 

 

Dragana Pećo

Brnabić ranije za “Smatram da je neumesno da ja komentarišem poznanstva mog advokata ili gradonačelnika Beograda, sa kojim sam išla u srednju školu”. Nije želela da iznosi detalje o poznanstvu sa Malim rekavši da je to pitanje iz „privatne sfere“.

BAZA IMOVINE POLITIČARA – KRIK

Ana Brnabić

Foto: Tanjug/ Dimitrije Gol

Izvor: Tviter/ Dragana Pećo

Ostavite komentar