HUMOR I SATIRA POLITIKA SRBIJA VESTI

10.07.2018., Đurić: „Ako ne pustite uhapšene, NEMA DIJALOGA!“ 10.01.2018. Đurić: „NEMA DIJALOGA dok se ne dobiju odgovori o ubistvu Olivera Ivanovića!“

Beograd — Ako petorica uhapšenih u opštini Gnjilane do večeras ne budu oslobođeni, dijaloga neće biti „za dugo vremena“, poručio direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

On je istakao da je to i poruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i da su predstavnici Evropske unije već obavešteni o tome, ali da još nema nikakvog odgovora.

Đurić je, na vanrednoj konferenciji za novinare, rekao da je kosovska policija uhapsila u opštini Gnjilane načelnika Kosovsko-pomoravskog okruga Radovana Stojkovića, direktora Filijale NSZ Jovana Denića, kao i Nenada Stojanovića, pripadnika Vojske Srbije, koji živi na KiM, a radi u Vranju.

Takođe, uhapšeni su i braća Aleksandar i Predrag Đođević, jedan aktivni i jedan penzionisani pripadnik MUP.

„Napad je izvršen na brutalan način, po oprobanom scenariju albanskih ekstremista, potpuno suportno svemu što je dogovoreno na poslednjem sastanaku Vučića i Federike Mogerini, kada je jasno i nedvosmisleno dogovoreno da se ovakve stvari neće dešavati, a Albanci preuzeli obavezu da će se prema našim ljudima ophoditi sa poštovanjem, što je prisustvom garantovala i Mogerini“, rekao je Đurić.

Kako je rekao, petorica Srba su uhapšena zbog verbalnog delikta i to u trenutku kada se u Londonu sastaju premijeri regiona, da razgovaraju o miru. „Jedini njihov greh je što su se verbalno suprotstavili formiranju vojske Kosova“, rekao je Đurić.

Povodom ovako oštre reakcije hrabrog i doslednog Marka Đurića, samo da podsetimo da je nešto slično Đurić izjavio i po ubistvu Olivera Ivanovića:

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đuric rekao je tada da neće biti nastavka dijaloga u Briselu dok Srbija ne dobije odgovore o ubistvu Olivera Ivanovića. Ðurić je za RTS rekao da informacije do kojih su došli naši organi pokazuju da je reč „o ozbiljnoj i širokoj organizaciji“, preneo je portal Srbija Danas 16. januara 2018. godine.

„Mi ne tražimo i ne molimo, već zahtevamo da kosovski organi odmah pronađu krivce i privedu ih pravdi!“, bio je izričit tada Marko Đurić.

Pošto nikakvih novih informacija  o Ivanovićevom ubistvu od tada nema, a verujući na reč Marka Đurića, susret Vučiića, Mogerinijeve i Tačija u Briselu jedino možemo da protumačimo kao njihovu privatnu žurku i da nikakvog „dijaloga“ nije bilo.

Šta su tačno radili tamo, ko je kome i ko je koga i zašto, takođe nam nije poznato. Bila su neka saopštenja, nešto su svi bili nezadovoljeni, međutim izjava ne sećamo, sem da su svi bili i da svi treba da ostanu nezadovoljeni.

Posle toliko nezadovoljstava, sigurni smo da će Marko Đurić i šef mu njegov Aleksandar Vučić ostati principijelni i ljudi od reči, kao što su bezbroj puta to dokazali, i da dijaloga neće biti, ako ne puste uhapšene do večeras.

Ako uhapšeni ne budu pušteni do večeras, a Đurić i Vučić slučajno odu do Brisela, sigurni smo da ni tada neće biti dijaloga sa Tačijem već obostrani pokušaji, uz prisustvo Mogerinijeve, da na kraju svi ostanu nezadovoljeni, a ne samo jedna strana.

Na koji način će i kako Tači,Vučić i njegov mu Marko ostati nezadovoljeni bez dijaloga, nije nam poznato, niti nam je poznata svrha ovog teksta, a naročito svrha prenošenja principijelnih i svih drugih  izjava Marka Đurića i kompanije.

Od tih hrabrih izjava izrečenih u sred Beograda, najveću štetu će imati uhapšeni Srbi sa Kosova, pošto će Markovo lupetanje najverovatnije isprovocirati kosovske vlasti da ih zadrže u pritvoru što duže budu mogli.

M. A. M.

Izvor: Tanjug

Ostavite komentar