SRBIJA

Ana Brnabić vređa sve prosvetne radnike, omalovažava ih i stavlja na stub srama

Forum beogradskih gimnazija ocenio je da je premijerka Ana Brnabić izjavom da plate neće biti jednako uvećane onima koji rade 12 sati i onima koji u učionici provode po tri sata dnevno, neodmerena i štetna po prosvetu Srbiji.
Foto: Vlada Srbije

„Svojom nespretnom izjavom, premijerka Srbije Ana Brnabić je svesno ili nesvesno uvredila sve prosvetne radnike, omalovažila njihov rad i postavila ih na stub srama“, navodi se u saopštenju.

Forum je upitao premijerku da li radni dan glumca traje dva sata, koliko traje predstava ili hirurga tri sata, koliko traje operacija.

„Forum beogradskih gimnazija, pre svega, podseća premijerku da nastavnik dnevno drži 5 do 8 časova, a ne tri časa sa đacima i da se školskim zvonom ne završava njegov radni dan, već se nastavlja sednicama i drugim aktivnostima u školi, kao i kod kuće, i neretko traje mnogo duže od osam sati“, navodi se u saopštenju.

Forum je upitao i šta mogu da očekuju od dece i roditelja, ako ona, koja je na čelu države, „po drugi put u poslednja dva meseca, javno vidi prosvetne radnike kao neradnike koji čitaju novine na času, rade tri sata dnevno i koji ne zaslužuju povećanje plata“.

Izvor: Beta

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

2 Replies to “Ana Brnabić vređa sve prosvetne radnike, omalovažava ih i stavlja na stub srama

  1. Жена је рекла истину. Ако хоће веће плате бека више и поштеније раде.
    Просветсри уцењују децу, родитеље и домовину. Родитељи веома ризикују кад децу пошаљуму школу
    На бироу има за свског просветара неколио резерви којима никско да се укаже поверење

  2. Унправу је, просветари се понашају ксо да су деца њихово средство уценеи ништа више. Не воле децу. Да имѕм дете душа би ме болела кад бих га у школу одвела

Ostavite komentar