Na Kosovu prepolovljen uvoz roba iz Srbije i BiH
SRBIJA

Da li mafija vlada severom Kosova? Srbi se i dalje boje Srba…

„Opštepoznata je stvar da još od 2013. godine na političkoj sceni severnog Kosova nesmetano deluje mafija koja praktično upravlja institucijama na čijem čelu se nalaze Srbi. Pominje se jedna netransparentna ličnost, gospodin Radojičić, koga međunarodna zajednica označava kao šefa mafije na severu Kosova“, tvrdi Rada Trajković, političarka sa Kosova i predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Foto: Printscreen/ magazin-restart.com
Srbi se i dalje boje Srba…

– Ubistvo Olivera Ivanovića od strane mafijaških krugova koji su preuzeli političku ulogu je nešto što je realnost. Sever Kosova je bukvalno u panici, mislim pre svega na Srbe. Oni se boje, jer se nakon ubistva Ivanovića, i pored obećanja predsednika Vučića, ništa ne dešava. Oni su i dalje uplašeni i zbunjeni, jer istraga ide polako i traljavo. Oni i dalje viđaju na ulicama ljude kojih se plaše, a ti ljudi nisu ništa manje bahati nego što su bili – dodaje ona.

– Lideri stranke Srpska lista, koju podržava Beograd i koja je pobedila na izborima, potpuno su se povukli, ne izlaze i beže od naroda. Njih je prosto stid, a možda osećaju i odgovornost o kojoj ne smeju da govore. Zato su ovih dana nevidljivi. Mnogi razmišljaju da se odsele sa severa Kosova. Ovih dana kaže mi jedan prijatelj: „Nekada se pričalo o vremenu kada su Srbi bili pod Turcima, a sada sve više pričamo o nezapamćenom teroru Srba nad Srbima“ – kaže Trajković.

Srpske mafijaše respektuje i Haradinaj

– Mafija ne samo da kontroliše lokalne institucije na severu Kosova, nju respektuju i centralne vlasti Kosova. Ako Ramuš Haradinaj kaže da pored srpskih funkcionera sa severa sarađuje i sa gospodinom Radojičićem u smislu funkcionisanja centralnih institucija, onda možete da vidite do kog nivoa su oni inkorporirani u centralne institucije Kosova. Zato govorim da će se teško pronaći ubica Olivera Ivanovića dok ne padnu obe vlade – i beogradska i kosovska.

– Zašto Beograd poštuje i prihvata Radojičića – ja zaista ne znam. Verovatno zato što mu donosi pobede na izborima i možda novac od nekog biznisa kao što je trgovina drogom, akciznom robom i da ne nabrajam – objašnjava ova poličarka.

– Nemojte mi reći da Vučić nema snage i moći da počne sa uklanjanjem tih ljudi. Znamo da su obaveštajne službe prisutne na severu Kosova i ukoliko ne počnu da deluju protiv mafije, postavlja se pitanje ko pravi ovaj haos – da li to radi mafija ili službe koje onda odgovornost prebacuju na mafiju – zaključuje Rada Trajković.

Izvor: Radio Slobodna Evropa, Vesti online

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar