DRUŠTVO POLITIKA SRBIJA VAŠ GLAS

Đilas ne odustaje od tužbi za klevete,Vesić iznenađen što mu zabranjuje da ga komentariše VIDEO

 

U Prvom osnovnom sudu 16.09.2019.u Beogradu nastavljeno suđenje po tužbi koju je predsednik Stranke slobode i pravde i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas podneo protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića zbog njegovih izjava.

Đilas je tužio Grad Beograd kako bi mi bilo zabranjeno da dajem izjave u vezi sa njegovim radom. Nikada se nije desilo u Srbiji da bivši gradonačelnik ili predsednik opštine tuži svoju opštinu ili Grad, osim 2014. godine kada je gradonačelnik Blaca tužio tu opštine jer su mu uginule ribice u akvarijumu koje je ostavio“, rekao je Vesić novinarima nakon suđenja.

Predmet tužbe je, naveo je on, to što je Đilasa nazvao bednikom i lopovom, jer je zimus kritikovao Grad zbog čišćenja snega.

ŠTA JE REKAO VESIĆ: Đilas tužio Grad Beograd  da mi zabrani da pričam o njemu!

On ima spor sa mnom kao političarem i ne znam zbog čega u ovo uvlači Grad Beograd, osim što se nada da će moći da naplati neki dinar od građana Beograda na ime nekakave odštete“, rekao je Vesić i dodao da je Đilas, dok je bio gradonačelnik, ostavio dug u iznosu od 1,2 milijarde evra, dodao je Vesić

Vesić je rekao da je izneo dokaze kako je čišćen sneg dok je Đilas bio gradonačelnik koji je, kako je rekao, pozvao 11.000 ljudi da čiste sneg jer nadležene službe nisu radile, „bacio“ 30.000 dnevnica i polomio 11.000 lopata.

„Rekao sam da je bedno da neko ko je bio gradonačelnik i zna šta je prirodna nepogoda, sada napada nekog drugog zbog iste stvari. To je više nego bedno“, kaže Vesić.

Na kraju današnjeg suđenja Đilas i njegovi advokati su tražili od suda da izrekne zabranu Vesiću i drugim Đilasovim političkim protivnicima da u javnosti iznose kritike o njegovom radu, preneo je Vesić, što smatra apsurdnim.

Da nam sud zabrani da mi kažemo da su Đilasove firme od 2004. do 2013. godine imale 619 miliona evra prometa? Tražio je da sud zabrani nama da govorimo o njegovom radu. Znači on može svaki dan da laže i napada predsednika Aleksandra Vučića, mene…a nama sud da zabrani da iznosimo bilo kakve dokaze o njegovom radu“, rekao je Vesić i dodao da bi političari trebalo da budu spremni da se suoče svojim političkim protivnicima i da to samo pokazuje kako Đilas razume sud i politiku.

Na pitanje Jutarnjeg GLASnika da li je moguće da vlast ne može da utiče na institucije da rade svoj posao, da onaj ko je kriv odgovara za to i da se među političarima prestane sa pričama koje se svode na „rekla kazala“ Vesić je odgovorio da to nije moguće jer izvršna vlast nema nikakvog uticaja na pravosuđe.

„Ja sam predstavnik Grada Beograda i mi, kao Grad, tek nemamo veze sa pravosuđem, ali nema ni vlada. Niko nema pravo da utiče na pravosuđe i ja mislim da je to normalno jer tako demokratska društva i funkcionišu“, dodao je Vesić.

Takođe je Jutarnjem GLASniku odgovoreno da svi možemo da vidimo APR i podatke, a mi se onda pitamo šta da radimo sa tim podacimo kad institucije ništa ne preduzimaju.

S obzirom na to da političari često izgovaraju da nemaju uticaj na pravosuđe, jer su nezavisni,  a pitanje Jutarnjeg GLASnika se odnosilo  i na sve institucije, potražili smo odgovor i na to pitanje.

Pogledajte drugi tekst na LINKu:

Povez preko očiju tužioca, sudije, advokata, ali političara, tekst sa analizom sagovonika koji je vrhunski profesionalac u pravosuđu

­

 

VIDEO izjava Vesića:

 ŠTA JE IZJAVIO ĐILAS: Kratko i jasno! Uvek ću tužiti za klevete!

Đilas je rekao da je ovo treći postupak koji vodi protiv Vesića za uvrede i klevete koje, dodao je, iznosi na njegov račun.

„Ovoga puta smo podneli zahtev sudu da naloži trajnu zabranu vređanja i uvreda na moj račun…i na današnjem suđenju Vesić je ostao pri svojim tvrdnjama da sam bednik i lopov, samo je ukinuo reč nesposoban i dodao da sam sposoban“, rekao je Đilas.

On je dodao da vređanje nije suština politike i da na taj način političari ne treba da se ponašaju.

Rekao je da će nastaviti sa tužbama za uvrede i klevete i da sav taj novac ide u humanitarne svrhe.

 

 

Izvor: Mondo, Jutarnji GLASnik                        Foto: Jutarnji GLASNIK, Screenshot

Ostavite komentar