ISTORIJA SRBIJA VAŠ GLAS VESTI

EKSKLUZIVNO: Skinuto prokletstvo-Srbski narod postao nacija VIDEO

EKSKLUZIVNO: Skinuto prokletstvo sa Srba-SRPSKA NACIJA konstituisana U ŽIČI 6. juna 2019.
 Istorijski događaj

Konstituisana Srpska nacija u Žiči na Spasovdan

Srpski narod je od 6 juna 2019. godine proglašen za Srpsku naciju u manastiru Žiči kao centru samostalne srpske crkve, koji su ktitori, Sveti Sava i Stefan Prvovenčani namenili krunidbenom mestu budućih kraljeva, ali i sabornom hramu srpskog naroda.
Na veliki hrišćanski praznik, Spasovdan ili Vaznesenje Hristovo ugledni ljudi su obeležili ovim istorijskim činom nacionaln jubilej 800 godina postojanja i neprekinute duhovne misije ovog svetog mesta, ono što nikada niko nije pokrenuo.
Konstituisali su Srpsku naciju!

Konstitucija Srpske nacije
 SRBSKA SABORNOST-SRPSKA OBAVEZA

“Povodom 800 godišnjice Žičkog Spasovdanskog Sabora 7528 leta gospodnjeg blagoslovom Svetog Save Arhiepiskopa Srpske Pravoslavne Crkve i Stefana Prvovenčanog Svetog Kralja Raškog sabora u Žiči 2019. proglašava i za sva vremena ostvaruje Slobodnu i ujedinjenu Srpsku naciju na celom zemljinom šaru.
Srbi i Rašani u svim državama članicama Ujedinjenih Nacija i u svim slobodnim gradovima i pokrajinama –formiraće saborno neodvajajući se od Vaseljenske i Apostolske Svetosavske Srpske Pravoslavne Crkve i Srpske Nacionalne Savete , koji će u svetosavnom duhu i uzdignućem svetih srpskih dinastija i nebeske Srbije, prema povelji OUN o ljudskim pravima, nacionalno, slobodno i samosvesno, zastupajući interese Slobodnog Srpstva- delovati, na vjeki vjekova!
Kako činili i radili, moleći Gospoda Životvornog, po nauku i dostignuću Svetog Save i Svetog Kralja Stefana- neka nam tako i bude i neka Gospod Bog, Sin Božiji Isus Hristos i Duh Sveti- nastojanja naše pospeše i pomognu! “

Manastir Žiča  
  Skinuto prokletstvo sa Srba?

Da bi se shvatio značaj ovog početka formiranja Srpske nacije podsetićemo na česta razmišljanja i misli o tome da li su Srbi kao narod nesrećni i zašto nam se dešava teško breme kroz istoriju.

Borislav Pekić JE REKAO SUROVU ISTINU I OBJASNIO: Evo zbog čega su Srbi nesrećni!

„Mi ti Srbi, brate, i nismo nacija. Mi smo usplahireno i pometeno stanje duha. Mi i postojimo, zapravo, samo iz inata!“
Једна мисао iz knjige „Zlatno runo“, sedmotomnog romana Borislava Pekića, jednog od najvećih umetnika 20. veka, odnosno kako je lik iz knjige Simeon Njegovan video Srbe u ovom romanu o ljudskoj potrazi, čežnji, gladi i pohlepi navodi na surovu istinu zbog čega su Srbi kao narod nesrećni.

Ako je po tome od 06. juna 2019. godine kada je konstituisana Srpska nacija u Žiči, red je da i Srbima  krene bolja i svetlija budućnost.

 

A, kako se to dogodilo?

Sve će biti jasnije kada pogledate VIDEO:

GALERIJA fotografije: Spasovdan u Žiči 06. juna 2019.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Izvor i autor: Jutarnji GLASnik                                        Foto: Jutarnji GLASnik

One Reply to “EKSKLUZIVNO: Skinuto prokletstvo-Srbski narod postao nacija VIDEO

 1. Или ћемо бити Срби, свесни своје прошлости и аманета наших отаца и прадедова, или – отпадници народа, а иће интернационалисте, тј. припадници некакве магле, грађани белосветски, рушиоци живота и свега, без народног поноса, без вере, без морала.

  Прије 83 година, односно за Божић 1936. године, тадашњи патријарх Варнава је у божићној посланици упозорио српски народ шта ће се десити ако одлучно не одбаци надирући комунизам. Након више од осам деценија његове речи звуче пророчки, јер много шта се од његових прогноза обистинило, а посебно однос према духовним вредностима.

  Због тога ваља још који пут чути патријарха Варнаву и подсетити се опасности комунистичког скретања. Срби се још увек могу ослободити те прелести која ево већ 70 година од Срба прави кривце за све што се на Балкану дешавало у добром делу прошлога века. Због губитка духовног осећаја српства и српским традиционалним вредностима Срби су и данас на стубу срама и оптужују се за оно пто никада несу урадили, а од њих чак ратне одштете тражи они који су у прошлом веку починили геноцид.
  Ко зна да ли би свега тога било да су Срби 1936. године послушали свога патријарха???

  –Браћо и сестре, Децо наша љубазна, морамо вас упозорити на противверско и подмукло струјање из иностранства…
  Ма колико веровали у здрав разум и разборитост нашег света, који још није исцелио љуте ране из минулих ратова, ипак морамо рећи, да се шири комунистички отров, који у нашим данима, изгледа, долази до претећег изражаја. Прикривен утицај те немани данашњега доба има значај опасности зато, што се она нарочито омладини нашој приказује у једној невиној а примамљивој одећи. Међутим, у самој својој суштини то зло прикрива у себи најстрашнији отров, који непоштедно убија и душевно и физичко здравље.
  Тај отров разара породицу, друштво, па и цело народно и државно биће. Он је судбоносан зато, што је заснован на примамљивој и јевтиној лажи: обећава, замислите, свима и сваком рај на земљи!

  Лаковеран свет, обузет материјалистичким жудњама а припреман да заборави шта треба да буде напаћени Србин и увек свестан православац, без размишљања прихвата таква вашарска обећања. Не постоји никаква средина. Или ћемо бити Срби, свесни своје прошлости и аманета наших отаца и прадедова, или – отпадници народа. А, интернационалисте, тј. припадници некакве магле, грађани белосветски, рушиоци живота и свега, без народног поноса, без вере, без морала.

  Баш због такве опасности наша је дужност на данашњи дан, када се слави и велича МИР ХРИСТОВ, да скренемо пажњу на првом месту родитељима. Омладина је узданица Цркве, народа и Државе. Вечно и свагдашње добро наше омладине има најбоље место у нашем Архипастирском, очинском срцу, као што је децу највише волео и наш Божански Учитељ и Спаситељ (Мт.19,14):
  »Ко саблазни (ко наведе на зло) једнога од ових малих, који у Мене верују, боље би му било да себи обеси жрвањ о врат, па да тоне у морску дубину« (Мт.18,7).

  Многи и не распитују какви су то извори, одакле извире та отровна сугестија, то разорно семе комунистичке струје! А не питају зато, што се све комунистичке лепе приче заогрћу у невину одећу. Комунизам, фашизам, социјализам, демократија су дела једнога писма писана истик пером…

  »Као што се сатана претвара у небеског, светлог анђела, тако се исто и сатанине слуге претварају у тобожње слуге правде« (1.Кор.11,14-15).

  Главни извор комунистичких превара налази се у безбожништву, у материјалистичком разумевању самога човека, света и живота уопште. Њихова »наука« нема рачуна да појединци, да друштво, народ и човечанство – да сви живе уредним, моралним и богоугодним животом.
  Неће они то. Њима није потребна Истина. Неће они Бога. Њима је потребна лаж.
  А у згодном су положају, »јер лаковерни свет гута лепе приче«.

  Њима нису потребне никакве везе између земље и Неба, између човека и врховног Творца и Промислитеља. И ако постоји дух, ми сви живимо духовним животом; осећамо да постоји дух, ипак ти нови »вођи« и »усрећитељи« свима стављају брану пред очи и као факири сугерирају свима и свакоме: а, не, духа нема!…

  Духовни живот не постоји. Постоји само материја. Проповеда се, дакле, једна највећа лаж и лудост, али појединци, нарочито омладина ипак ту лаж прихвата, мири се са њом и обожава те волшебнике!…

  Отуда задатак не само Цркве, већ и грађанског друштва, Државе, Народа, а у првом реду школе, да се спречава ширење безбожности. Без тога све остале противкомунистичке радње остаће без жељеног успеха.
  Коров се никад не сече, јер после опет израста. Он се из корена чупа.
  Ваш свагдашњи молитвеник у Господу, патријарх Варнава рекао је у божићној посланици 1936. године српски верски поглавар.

  НАРОДЕ, КОЈА БУДАЛА ПРОДАЈЕ НЕШУ ВЕРУ, КУЛТУРУ, НАРОД, ОБИЧАЈЕ, ПРАВО, ТРАДИЦИЈУ, ЗАКОН СРБА???
  ТАКО НЕШТО РАДЕ И ЧИНЕ САМО ИЗДАЈНИЦИ СРБА, А ДО САДА СМО ЊИХ МНОГО ИМАЛИ…
  ОТАРАСИМО СЕ ЊИХ, ЈЕР УНИШТАВАЈУ БИТ СРБИНА…

  АКО ЈЕ ОВО ИСТИНА, ТЕК САДА НАСТАЈЕ ПРОКЛЕСТВО НАРОДА… СРБА…

Ostavite komentar