SRBIJA

Mali Miloje – heroj savremenog doba

Prenosimo tekst sa Fejsbuk stranice Radio Soko Ljubovija

Na području opštine Ljubovija u selu Drlače, zaseoku Radojičići, živi porodica Milene i Milana Radojičića. Milena i Milan imaju troje dece Nikolu(7 godina), Nikolinu(5 godine) i Miloja(4 godine).

Sa njima živi i baka Radmila. Drlače su 12 km udaljene od Ljubovije, a Radojičići još 5 km od skretanja sa magistralnog puta. Do njihove kuće se stiže prašnjavim seoskim drumom.

Porodica živi u skromnim uslovima, ali su im deca krepka, vedra i puna duha.

Mali Miloje je dokaz da ime u mnogome odredi prirodu čoveka. Mio, vedar, nasmejan Miloje pleni svojom harizmom.

Takva su deca u selima Azbukovice. Rastu u skladu sa prirodom i žive detinstvo koje u mnogome podseća na detinstvo njihovih baka i dedova. Igraju se na polju, sami kreiraju svoje igre i pronalaze načine da se zabave. Fiziči su aktivna.

Foto: Turistička organizacija Ljubovija

Žive na visokim nadmorskim visinama gde je vazduh čist, hrana domaća, daleko od gradske buke, računara i okruženja koje nude veliki centri.

Bude se uz cvrkut ptica, druže međusobno, dosta vremena provode u prirodi i sa domaćim životinjama. Druželjubivi su, gostoljubivi, čista srca.

I sad se sami zapitajte ko je srećniji, da li deca u gradovima koja rastu uz računare, gde druženje gubi na značaju ili ovi mali krepki gorštaci koji žive u prirodi, u skladu sa njom.

Zadovoljni su sa tako malo toga. Uvek spremni da se poigraju sa nama i popričaju o svojim ljubimcima i životinjama koje uzgajaju u domaćinstvu.

Mali Miloje tako mio i drag najviše voli svoje volove, tako kaže u razgovoru sa nama. Oduševio nas je svojim šarmom, osmehom i vedrinom kojom zrači.

Popričali smo malo sa njim i nastavili dalje, ostavivši ga u njegovoj maloj oazi.

Izvor: Radio Soko Ljubovija

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar