DRUŠTVO SRBIJA

Ministar policije na rođendanu ćerke kriminalaca Željka i Svetlane Ražnatović

Anastasija Ražnatović sinoć je proslavila 20. rođendan, a gala žurki u jednom beogradskom restoranu prisustvovao je veliki broj prijatelja i članova porodice.

Foto: Instagram

Kako piše Blic, među prvima se pojavila slavljenica, koja je specijalno za ovu priliku imala i drugu frizuru, a sa njom je došla i Ceca. Nakon što su se dame smestile, žurka je mogla da počne, a među zvanicama bili su Aco Pejović, Žika Jakšić, Damir Handanović, Snežana Đurišić…

U jednom momentu, po pisanju Blica, pojavio se i ministar policije Nebojša Stefanović sa suprugom.

Foto: F. Jovanović/ RAS Srbija

Inače, za one koji ne znaju, Anastasijin otac je kao mladić džepario po ulici i obijao kioske, a kasnije nastavio uspešnu karijeru po Evropi i tom prilikom boravio i bežao iz više evropskih zatvora. Bio je na Interpolovoj listi 10 najtraženijih zločinaca. Po tvrdnjama mnogih, radio je i za jugoslovenske i srpske službe bezbednosti.

Po povratku u domovinu bio je vođa navijača Crvrne Zvezde, osnovao je paravojnu formaciju „Srpska dobrovoljačka garda“, učestvovao u ratovima u bivšoj SFRJ, bavio se politikom i raznoraznim unosnim manje ili više, najčešće više  mutnim poslovima.

Foto: Printscreen

Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju Luiz Arbur je 31. marta 1999 obelodanila optužnicu protiv Arkana, napisanu septembra 1997. Optužnica ga tereti za ubistva, hotimično nanošenje velikih patnji, silovanja i druga nehumana dela po Bosni i Hrvatskoj. Željko Ražnatović je ubijen u Hotelu Interkontinental u Beogradu 2000. godine

Anastasijina majka, Svetlana Ražnatović devojačko Veličković, srpska je pevačica, koja je karijeru započela sa petnaest godina, hitom „Cvetak zanovetak“.  Inače, Svetlana je rođena u Žitorađi, mestu gde je rođen još jedan naš velikan, pevač, političar i višestruki ministar Ivica Dačić.

1995. Svetlana, poznatija kao Ceca se udaje za Željka Ražnatovića Arkana i u braku  sa njim rodila je sina Veljka  a kasnije i ćerku Anastasiju 25. maja 1998. godine.

Posle ubistva Zorana Đinđića, Ceca je 17. marta uhapšena u policijskoj akciji Sablja pod optužbom da je bez dozvole držala velike količine oružja u kući i da je sa sestrom proneverila novac u Obiliću. U zatvoru je provela 121 dan, a za to vreme njeni fanovi i kolege okupljali su se na Trgu republike u znak podrške utamničenoj zvezdi?!

Posle nekoliko godina suđenja, Viši sud u Beogradu doneo je presudu kojom se, u skladu sa sporazumom o priznanju krivice, Svetlana-Ceca Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić proglašene su krivim i osuđene na godinu, odnosno, šest meseci kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne.

Svetlanina karijera traje skoro tri decenije, uživa veliku popularnost u narodu i često joj pripisuju epitet srpska majka. Godinama je viđamo u društvu mnogih političara. Nekima je  i otvoreno pružila podršku, a srećnik za koga se najviše zauzela je Aleksandar Vučić, koga je podržala u predsedničkoj kampanji i na jednom od predizbornih skupova izjavila  da Vučića poznaje više od dve decenije, i zna iza kakvog čoveka staje.

Foto: Zoran Žestić, Tanjug

„To je porodica u kojoj ima mnogo ljubavi, razumevanja i podrške, kao i što je moja“, objasnila je ona. Istakla je da je za Vučića jer je čovek koji je vredan, obraća pažnju na sve, a ima cilj da Srbiji bude bolje, rekla je Ceca, a objavio Kurir.

I sad bi se neko ko ne poznaje Srbiju, posle čitanja kratkih biografskih podataka o Arkanu i Ceci i njihovoj kriminalnoj prošlosti zapitao, da li je mesto jednom ministru policije da se pojavljuje na rođendanu deteta roditelja takve prošlosti, iako deca ne biraju roditelje…

Foto: RAS Srbija

Neko ko još manje poznaje Srbiju, zapitao bi se da li je normalno da tadašnji predsednički kandidat, a potom predsednik jedne države, bude u društvu pravosnažno osuđivane osobe…

To bi se pitali neki koji ne poznaju Srbiju, a mi koji u Srbiji živimo i koji je odlično poznajemo, nema šta da se čudimo i pitamo.

Mi smo svesni i mi znamo da je Srbija velikom većinom izabrala političare koje podržavaju kriminalci i da Srbija obožava kriminalce koji podržavaju političare i to nije ni prvi ni poslednji put.

I zato znamo da je ministru Stefanoviću bilo mesto na Anastasijinom rođendanu, jer je on ministar po volji naroda.

A tom narodu je potrebno što više Arkana, Ceci, Vučića, Stefanovića i potomaka, kao i Vulina, Rističevića, Dinkića, te kompletne, sve po spisku opozicije sa potomcima ili bez, jer ih sve takve kakvi jesu ovaj narod, takav kakav jeste, apsolutno i zaslužuje i po zasluzi ih je od Boga ili od nekog drugog i dobio.

M. A. M.

Ostavite komentar