SRBIJA

Mišković i Đurašković oslobođeni za zloupotrebe sa putarskim preduzećima

BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu jednoglasno danas je doneo odluku da su Marko Mišković, Milo Đurašković i ostali okrivljeni pravosnažno oslobođeni za zloupotrebe sa putarskim preduzećima. Njima se ponavlja suđenje po optužabama za utaju poreza, odnosno za oštećenje Fabrike maziva u Kruševcu. Sud je ukinuo deo prvostepene presude kojom je bio osuđen na pet godina zatvora i osam miliona dinara, zbog optužbi da je pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko tri miliona evra.

Istim rešenjem, Apelacioni sud je naložio da mu se zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka suđenje za utaju poreza ponovi postupak pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Ukinutim delom presude Mišković je 20. juna 2016. bio osuđen zbog krivičnog dela utaja poreza izvršena pomaganjem.

Po Apelacionom sudu, nema dokaza da je Mišković izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u vezi sa putarskim preduzećima.

U osuđujućem delu presude, koji je ukinut, po nalaženju Apelacionog suda, prvostepena presuda sadrži bitnu povredu odredaba krivičnog postupka „budući da su u obrazloženju presude izostali razlozi o odlučnim činjenicama, a oni razlozi koji su dati su u znatnoj meri nejasni i protivurečni.

Suđenje će mu se sada ponoviti samo po delu optužnice tužilaštva za organizovani kriminal koja ga tereti za pomaganje sinu Marku u utaji poreza po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća.

Miškoviću je suđenje zbog zdravstvenih problema u decembru 2015. godine razdvojeno od procesa protiv njegovog sina i ostalih optuženih.

Izvor: Tanjug/ Novosti

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar