Ilustracija Jutarnji GLASnik, Foto: Ministarstvo odbrane
SRBIJA VAŠ STAV

OSTAV-ka ministre-dezerteru, DOSTA sa srozavanjem časnih pripadnika Vojske Srbije

Nemanja Petrović, predsednik organizacionog odbora Nacionalni centar i predsednik udruženja „Beogradski front“obratio se javnosti revoltiran stanjem u vojsci Republike Srbije i „delom i radom“ ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina.

Nemanja Petrović, predsednik organizacionog odbora Nacionalni centar i predsednik udruženja „Beogradski front“

Njegovo saopštenje objavljujemo u celosti:

„Formiranje vojske takozvane države Кosova, a Vaše blagogotovo nikakvo reagovanje pokazatelj je ne samo Vaše nesposobnosti već i skrivenih namera koje svakodnevno polako ali sigurno izlaze na površinu.

Кao bivši pripadnik vojske Republike Srbije smatram da imam prava da pišem o problemima koji muče moje bivše kolege i saborce.

Vi ste gospodine ministre od jedne slavne srpske vojske i uniforme napravili javno komunalno preduzeće a od časnih oficira i podoficira sirotinju koja jedva preživljava i gurnuta je na ivicu egzistencije, na rub društva.

Ako izuzmemo nekolicinu generala koji su prodali veru za večeru i ovih dana paradiraju novim džipovima (Grand Čiroki) kojih ste za njihove potrebe dobavili ( 5 komada ) vojska vam ide u otrcanim uniformama i bušnim čizmama. Pisaćemo gospodine ministre ovih dana i o malverzacijama prilikom odabira ljudstva za mirovne misije po sistemu svako svog šalje ne gledajući službene ocene i ostale podatke na osnovu kojih se pravi rang lista.

O svemu tome poslat je mejl i načelniku generalštaba generalu Mojsiloviću sa tačnim podacima i detaljima vezanim za slučaj „Mirovna misija“ pa željno očekujemo njegov odgovor. O svakodnevnom mobingu u vojsci, maltretiranju, prekovremenim satima i odnosu prema vojniku ćemo u narednom periodu govoriti učestalo uz dokaze i svedočenja onih koji su torturu preživeli.

Svakodnevni odlasci iz vojske i nikakva popunjenost jedinica govori o Vašim namerama da instituciju od najvećeg značaja za našu zemlju u potpunosti srozate. Gospodine ministre, Vi kao dezerter nemate prava da pričate o vojsci, a kamoli da je vodite.

Tražimo Vašu momentalnu ostavku, a znajući vaš moralni i ljudski sklop istu ćemo zatražiti i na budućem protestu koji će imati samo jedan zahtev, a to je Vaš odlazak sa mesta ministra odbrane. Vi ste deo trulog sistema koji za zadatak ima urušavanje celokupnog državnog aparata i vreme je da narod ustane protiv toga. Svakodnevni pritisak na članove Vojnog Sindikata Srbije koji predstavljaju jedinu adresu za odbranu prava vojnih lica pokazuje Vaš strah i labilnost koju ne sme imati čovek kod koga je tolika moć.

Tortura koju prolaze nosioci i prvi ljudi sindikata kroz montirane i nezakonske sudske postupke pokazuje da Vi skrupula nemate, ali siguran sam u njihovu istrajnost i snagu da Vam se odupru što su i do sad uspešno činili. Vojsku i državu moramo vratiti narodu. Uskoro ćemo obavestiti Srbiju o vremenu i mestu protesta.

Nemanja Petrović, predsednik organizacionog odbora Nacionalni centar i predsednik udruženja „Beogradski front“

Nemanja Petrović za govornicom prilikom osnivanja novog političkog bloka Nacionalni centar

 

Izvor:Jutarnji GLASnik              Foto: Ilustracija Jutarnji GLASnik, Nacionalni centar

Ostavite komentar