DRUŠTVO HRONIKA SRBIJA

Pijačarsko cenkanje Vučića i Mirkovića preko leša Olivera Ivanovića

FANTOM PROTIV FANTOMA KAO DAVITELJ PROTIV DAVITELJA

Foto: Printscreen

Kao Pera Mitić i Spiridon Kopicl u čuvenom filmu DAVITELJ PROTIV DAVITELJA, Saša Mirković i Aleksandar Vučić pokušavaju da raščiste svoje prljave račune praveći lakrdiju i sprdnju od ubistva Olivera Ivanovića.

Piše: Miloš Petrović

Posle dugo najavljivane konferencije za medije od strane Rikošet produkcije koja se bavi istraživanjem ubistva Olivera Ivanovića, u Medija centru smo prisustvovali lakrdiji i farsi koja srozava novinarstvo u celini, a posebno istraživačko novinarstvo.

Jedina veza sa novinarstvom na pomenutoj press konferenciji bilo je izlaganje Predraga Popovića koji je podvukao paralelu izmedju ubistva Slavka Ćuruvije i Olivera Ivanovića.

Advokat Nataša Tošić je pričala o paketićima iliti o (ne)uspeloj nagodbi Saše Mirkovića i Aleksandra Vućića. Samo u tri dana se obara tužba Saše Mirkovića protiv Aleksandra Vučića za navodni dug od 600.000 evra, a apelacioni sud vraća sudu u Zaječaru na ponovno odlučivanje presudu kojom je Mirković osudjen na godinu dana zatvora. Dobar korak ka krajnjem ishodu dila.

Printscreen

Krajnji ishod dila bi trebalo da bude da u emisiji o ubistvu Olivera Ivanovića Aleksandar Vučić ispadne heroj koji u stvari otkriva zločince, ali pošto je Mirković više puta prokockao njegovo poverenje Aleksandar Veliki sada očekuje da vidi rezultat da bi popustio i Mirkoviću dao pomilovanje.

OLIVERA UBIJAJU PO DRUGI PUT!

Wikipedia

 

Koristeći ubistvo Olivera Ivanovića kao paravan, obojica junaka ove priče vide svoj spas, Aleksandar da opere ruke kao Pontije Pilat, a Mirković da dobije slobodu i svojih trideset srebrnjaka kao Juda.

U suštini ni jednog ni drugog ovde ne zanima tragična sudbina Olivera Ivanovića.

Kako nisu uspeli da se dogovore posle više pokušaja, Mirković se dosetio da ovu vrelu temu iskoristi i od nje se okoristi, a svom dojučerašnjem prijatelju Aleksandru je time stavio do znanja da mu kao veliki medijski mag može pomoći da sa sebe skine sumnje o umešanosti u ovo ubistvo.

OTMICA NOVINARA KAO SKRIVENA KAMERA NEMOGUĆA MISIJA!

Podsetimo da se Saša Mirković po prvom izveštaju BIA i pominje i dovodi u vezu sa isceniranom otmicom novinara Stefana Cvetkovića i da je u medijima objavljena i njegova slika kao fotorobot, ali se nekako na volšeban način to više ne pominje.

Printscreen

Poznato je da su Aleksandar i Saša do samo pre  dve godine imali izuzetne prijateljske i poslovne odnose i sada im se pruža šansa da ih obnove ili bar smire.

A možda će se i završiti sve kao u filmu gde i jedan i drugi, kao Pera Mitić i Spiridon Kopicl, ostaju bez jednog uva.

Izvor: BALKANSKA PRAVILA

Ostavite komentar