SRBIJA SVET VESTI

POSLE DOLASKA RUSKIH RAKETNIH SISTEMA PANCIR I S-400 Amerikanci podigli avione, u toku su izviđački letovi na granicama Srbije!

POSLE DOLASKA RUSKIH RAKETNIH SISTEMA PANCIR I S-400 Amerikanci podigli avione, u toku su izviđački letovi na granicama Srbije!

Američka avijacija započela je jutros rano operaciju izviđanja naše teritorije i elektronsko osmatranje i prisluškivanje zbog raketnih sistema S-400 i Pancir S-1 koji su stigli u našu zemlju iz Rusije.
Za sada se koriste laki izviđački avioni RC 12 poznati i pod civilnom oznakom B 350.

Kako je Alo.rs saznaje iz poverljivih izvora, u toku su izviđački letovi duž reke Drine.
Prema podacima sa „Flajt radara“, američki avioni su poleteli iz vazduhoplovne NATO baze Avijano u Italiji. Potom su obalom uz Albaniju, preko Crne Gore, stigli u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon toga, izviđački avion viđen je iznad Tirane, a potom je leteo iznad teritorije Kosova i Metohije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Podsetimo, Srbija je od Rusije već kupila četiri nova jurišno-desantna helikoptera Mi-35M i tri transportna helikoptera Mi-17, a Moskva je Beogradu poklonila šest aviona „MiG 29“, 30 tenkova T-72S i 30 borbenih oklopnih vozila BRDM-2, a sada i raketni sistem Pancir S-1.
Raketni sistemi Pancir S-1 i S-400 dopremljeni su juče u Srbiju, kako bi se upotrebili u zajedničkoj vojnoj vežbi „Slovenski štit“ koja će se realizovati u rejonu aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ na Batajnici i na poligonu „Pasuljanske livade“, uz angažovanje i ostalih jedinica iz sastava Ratnog vazduhoplovstva i protvvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije.
Kako je ranije najavilo Ministarstvo odbrane navedeno, cilj vežbe je obrazovanje i upotreba zajedničke grupacije PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije u protivvazduhoplovnoj odbrani teritorije i snaga vojske od izviđanja i dejstva neprijatelja iz vazdušnog prostora, kao i obučavanje i uvežbavanje komandi i jedinica za pripremu i izvođenje operacije PVO.

Nakon vojnih vežbi, sistem S-400 biće vraćen u Rusiju, a Pancir S-1 ostaje u Srbiji.
Pancir su već nabavile mnoge zemlje, poput Sirije, Alžira, Iraka, Jordana, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Brazila i drugih, a ruski mediji navode da cena jednog sistema iznosi od 13 do 15 miliona dolara. Međutim, Srbija ga je nabavila po najpovoljnijim mogućim uslovima.
BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Izvor:Alo                                                 Foto:Screenshot

Ostavite komentar