SRBIJA

Poslednje pismo iz Goše Ani Brnabić i Vučiću: Branite nas kao što branite Vašu porodicu! Nećete imati radnike već socijalne slučajeve!

Radnici FŠV Goša uputili su pismo predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić u kojem traže da posete fabriku i uvere se u njenu mogućnost da radi.
Foto: Screenshot/ Youtube, Palanka danas

„Radnici Goše vam se obraćaju poslednji put sa nekim zahtevom, jer firma ima zakazan sudski proces o uvođenju stečaja za 16. novembar“, dodaje se u pismu.

„U slučaju uvođenja stečaja više neće postojati radnika koji će vam dosađivati, već će to biti socijalni slučajevi“, upozorili su radnici u apelu.

„U slučaju da se ne proglasi stečaj, naveli su oni, firma ima potpisane ugovore koji bi garantovali nesmetan rad, povećanja broja zaposlenih i mogućnost regulisanja reprograma o povezivanju staža i socijalnog osiguranja.I sami vidite šta je bolje za 320 porodica direktno zavisnih od Goše, kao i nekoliko desetina porodica naših poslovnih partnera. Imajući u vidu sve ovo molimo vas da nam pomognete“, poručili su radnici.

„Naša želja je da nas posetite i date novu energiju zaposlenima kao što je to bilo i prilikom vaše posete u aprilu“, zatraženo je od Vučića.

Obraćajući se premijerki Ani Brnabić, radnici su istakli da su impresionirani njenim stavom u odbrani svoje porodice.

Molimo vas sa takvom predanošću pokušate da odbranite i naše porodice. Ko na taj način brani svoju porodicu, spreman je da brani i svoj narod. I vas pozivamo da posetite našu fabriku i da se na licu mesta uverite u želju i mogućnost da radimo i sačuvamo fabriku“, istakli su radnici.

Radnici Goše zahvalili su ministru privrede Goranu Kneževiću na dosadašnjoj pomoći, uz molbu da ispuni dato obećanje o overavanju zdravstvenih knjižica i sprovođenju u život sporazuma o prekidu štrajka, koji je potpisan uz pomoć Agencije za mirno rešavanje radnih sporova.

Izvor: Vesti online

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar