SRBIJA

Pronađeni komadići gume u Cipiripiju

Kompanija Nestle Adriatic S saopštila je danas da je dobrovoljno sa tržišta Srbije povukla postojeću seriju i format Cipiripi kremova Duo, Nougat i Choco-Vanilla svih rokova trajanja do kraja oktobra 2018.
Foto: Screenshot/ Youtube

U saopštenju se ističe da je ovaj postupak je mera predostrožnosti, nakon prigovora potrošača povodom prisustva komadića gume u Cipiripi Duo kremu 400g, proizvedenom 4. jula 2017. godine, lot broja 71856839 i datuma isteka roka 07/2018. naveo je Nestle u saopštenju.

Nakon detaljne analize, utvrđeno je da je navedena guma u proizvod dospela iz proizvodne linije i smesta smo preduzeli sve neophodne mere da sprečimo da se ovakva situacija desi u budućnosti i o tome smo odmah obavestili Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, navela je kompanija.

Kompanija Nestle napominje da su, iako je interna procena bezbednosti hrane pokazala da konzumiranje ovih proizvoda ne predstavlja rizik po zdravlje potrošača, sa srpskog tržišta iz predostrožnosti povučeni svi Cipiripi kremovi.

Ova odluka Nestle ne odnosi na ostale Cipiripi proizvode, ukuse i formate.

U saopštenju se dodaje da je i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na svom zvaničnom sajtu, objavolo da je kompanija Nestlé Adriatic postupila u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama.

Građani koji imaju dodatna pitanja o Cipiripi kremovima, mogu da kontaktiraju Nestle besplatno na 0800 000 100, radnim danima od 8:30 do 16:30h.

Izvor: Fonet/ Danas

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar