POLITIKA SRBIJA

Šešelj optužio ministra da je VOĐA NARKO KARTELA, Ljajić traži da „HITNO REAGUJU javne i tajne službe“ VIDEO

Poslanici Ljajićeve SDPS napustili skupštinsku salu, i u holu parlamenta održali konferenciju na kojoj su rekli da je Šešeljeva izjava neprimeren, prostački ispad osuđenog ratnog zločinca

„Apsurdno je da pravosnažno osuđeni ratni zločinac optužuje mene, koji za svoje 54 godine života nema čak ni prijavu za saobraćajni prekršaj“, rekao je Ljajić

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj optužio je danas potpredsednika vlade Srbije i ministra Rasima Ljajića da je vođa jednog od narko kartela u Srbije, nakon čega su poslanici poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) napustili skupštinsku salu.

Šešelj je na sednici rekao da se vlast zaklela da će voditi borbu prtiv kriminala i korupcije, a da pri tome nije u stanju da savlada korupciju u sopstvenim redovima u strukturama vlasti.

– Najnoviji slučaj za koji sam pouzdano saznao, iz proverenih izvora, je kriminalna afera potpredsednika vlade Rasima Ljajića. On je glavni vođa jednog od najjačih narko kartela na području Srbije. Policija ima sva operativna saznanja, sve ima dokumentovano i niko ništa ne preduzima zato što je potpredsednik vlade – rekao je Šešelj.
Osim toga, kazao je i da Ljajić ima lažnu diplomu Medicinskog fakuletata, da je studirao u Sarajevu, da je rat izbio kada je bio četvrta godina studija, i da se nakon toga „iznenada pojavio sa gotovom diplomom“.

Lider SRS je kazao i da Ljajićeva stranka spada među one koje ne mogu same da pređu census, i da se zbog nekoliko mandata „prikopčaju“ nekoj velikoj partiji.

Ljajić: Ako ovo ne dobije epilog…

Na optužbe iznete u Skupštini, reagovao je i sam Ljajić, koji je rekao da je apsurdno da pravosnažno osuđeni ratni zločinac optužuje njega, koji za svoje 54 godine života nema čak ni prijavu za saobraćajni prekršaj.

Ljajić u izjavi za Tanjug navodi da sve što su Šešelj i Zukorlić izneli na njegov račun mora dobiti epilog, da se dokaže ko laže a ko govori istinu, inače, kako kaže, njegov ostanak u Vladi Srbije gubi svaki smisao.

„Ovo je jedna od onih situacija koje liče na priču o psu i čoveku, jer kada pas ujede čoveka, vi ne možete da mu odgovorite tako što ćete ga ujesti“, istakao je Ljajić u izjavi za Tanjug reagujući na ono što se dogodilo u Skupštini.

„Apsurdno je da pravosnažno osuđeni ratni zločinac optužuje mene, koji za svoje 54 godine života nemam čak ni prijavu za saobraćajni prekršaj“, ističe Ljajić.

On je pozvao ministra Stefanovića i sve službe, javne i tajne, civilne i vojne, da slobodno iznesu sve podatke koje imaju o njemu, ukoliko je, kaže, uradio bilo šta protivzakonito, a kamoli ono za šta ga „optužuje dvojac Zukorlić – Šešelj“.

„Ako bilo šta pronađu što ukazuje i na najmanju kriminalnu delatnost, ni jednog sekunda, ne da neću sedeti na mestu ministra, nego se neću baviti ni jednim javnim poslom“, poručuje Ljajić i dodaje:

„Do sada nisam uopšte reagovao na optužbe koje su dolazile od strane Zukorlića, jer sam ih smatrao besmislenim, a pošto se sad na to nadovezao i njegov partner Šešelj, i to u parlamentu, moj opstanak u vladi gubi svaki smisao ukoliko se ne dokaže ko je lažov – Šešelj i Zukorlić ili ja“.

Posebno, ističe Ljajić, što se radi o lako proverljivim stvarima.

„Zato ovo mora da dobije svoj epilog, jer bih u protivnom morao da se valjam u blatu sa Šešeljem i Zukorlićem u da se branim od njihovih izmišljenih optužbi“, smatra Ljajić.

„A šta tek reći za drugu optužbu, kada se Šešelj pravi da ne zna da sam medicinski fakultet završio još za vreme SFRJ i da je tada medicinski fakultet trajao pet, a ne šest godina kako on tvrdi, da nije bilo nikakvih privatnih fakulteta, a posebno ne medicinskih. Napominjem i to da nisam pao ni jedan ispit tokom celih studija“, navodi ministar Ljajić.

„Očigledno da je na delu čvrst savez osuđenog ratnog zločinca Šešelja i osvedočenog kriminalca Zukorlića, koji bi trebalo da pomogne Zukorliću pred nedeljne izbore za Bošnjački nacionalni savet. Čak ni čitava mašinerija opskurnih likova, koja je upregnuta da pogura Zukorlića – od Šešelja, preko Marića do Sandulovića, neće ga spasiti od debakla na izborima“, uveren je Ljajić.

On zaključuje da je dobro što su pet dana pre izbora, građani Sandžaka u prilici da na delu vide kako funkcioniše, kako navodi, koalicija lažnog vojvode i lažnog muftije.

Poslanici SDPS napustili sednicu: SRS i njen lider „kancer na političkom nebu Srbije“

Inače, dok je Šešelj govorio, poslanici Ljajićeve stranke su negodovali, a predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je, pošto nije uspevala da umiri situaciju, odredila petominutnu pauzu, poslanicima SDPS poručila da niko do sada, za vreme poslaničkih pitanja, nije reagovao kao oni.

Na to su poslanici Ljajićeve SDPS napustili skupštinsku salu, i u holu parlamenta održali konferenciju na kojoj su rekli da je Šešeljeva izjava neprimeren, prostački ispad osuđenog ratnog zločinca.

– Čovek koji ima pravosnažnu osudu Haškog suda za ratne zločine napada čoveka koji nema ni prekšajnu prijavu, koji nije platio kaznu ni za vozački prekršaj – rekao je šef poslaničke grupe SDPS Milorad Mijatović.
Dodao je da su na političkoj sceni Srbije došle do izražaja snage koje žele da u potpunosti „zagade politički prostor“ i poručio da poslanička grupa Socijaldemokratske partije Srbije neće učestvovati u radu ovog zasedanja, ali će davati kvorum u svim glasanjima jer su deo koalicije.

– Svim građanima Srbije, a posebno građanima u Sandžaku je jasno da je ovaj napad instruiran i orkestriran da se pomogne jednom političkom gubitniku, Muameru Zukorliću, čoveku koji gubi izbore u Sandžaku i koji će izgubiti i ovog puta na izborima za nacionalne savete – naveo je Mijatović, i zaključio da su SRS i njen lider „kancer na političkom nebu Srbije“

ŠEŠELJ: Rasim je trgovac drogom

Izvor: Blic Foto:Screenshot

Ostavite komentar