SRBIJA

Sindikat: Umesto da rešava probleme, Stefanović kritikuje policajce

Policijski sindikat Srbije saopštio je danas da je iznenađen kritikom koju je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izneo na račun njihovog zajedničkog protesta sa Vojnim sindikatom u subotu, i naveo da ministar treba da se bavi problemima policajaca, a ne da ih napada preko televizije
Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/EV / Protest Policijskog i Vojnog sindikata

„Stefanoviću ne smetaju korupcija u državi i haos u MUP-u Srbije, ali mu smeta što je (predsednik sindikata Veljko) Mijailović na protestu nosio jaknu „vijetnamku“. To upravo pokazuje odnos vlasti prema sindikatima, ali i građanima Srbije. Dok Mijailović posle 30 godina rada u policiji i ratovanja za Srbiju, danas nosi „vijetnamku“, dotle ministar Stefanović, koji nikada u životu nije radio već se 20 godina samo bavi politikom, pojavljuje isključivo u firmiranim odelima i živi u svojoj vili na Bežanijskoj kosi. Postavljamo zato pitanje, ko je tu dobitnik tranzicije, Mijailović i policajci ili ministar Stefanović“, navodi se u saopštenju tog sindikata.

Policijski sindikat je rekao da se Stefanoviću bliski policijski sindikati nisu pobunili kada je bio planiran otkaz za 1.500 pripadnika policije i da se bave sindikalnim protestima jer pokazuju kakav haos vlada u tom ministarstvu.

Pročitajte još: Sindikalni reket muzičara

„Policijski sindikat Srbije je uredno prijavio protest u subotu, koji je prošao po najvišim svetskim standardima, što su potvrdili i naši gosti iz Evrope i Rusije. Ministar Stefanović umesto da zove predstavnike sindikata da se rešavaju problemi zaposlenih, gostuje po televizijama i kritikuje policajce, pogotovo predsednika sindikata Veljka Mijailovića“, dodaje se u saopštenju.

Stefanović je izjavio ranije da na protestu policajaca i vojnika nisu upućeni konkretni zahtevi, niti su dati predlozi kako da se poboljša njihov položaj, već su samo iznete „prazne političke floskule“.

„Ja sam očekivao da će reći bar jednu reč o položaju i pravima i šta konkretno oni predlažu za policajce i vojnike, a ne samo političke floskule“, rekao je Stefanović za televiziju Pink.

Pročitajte još: SINDIKATU POLICIJE SRBIJE: U kapitalizmu ste samo plaćeni saradnici hunte, koji sprovode njihove želje bez obzira na zakone

Izvor: Beta

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar