SRBIJA

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM traži GAŠENjE Tužilaštva za ratne zločine

TUŽILAC ZA RATNE ZLOČINE NAREDILA MEDIJSKI MRAK U SPOMEN-SOBI „KOSMETSKE ŽRTVE“

Foto: Slavica Jovanović

Jučerašnjom odlukom tužioca za ratne zločine Snežane Stanojković da mediji napuste prostorije spomen-sobe „KOSMETSKE ŽRTVE“ kao i zgradu i glavni ulaz Palate Beograd, prelila se čaša boli, tuge, učinjene nepravde nad žrtvama od strane Tužilaštva za ratne zločine, zato što je:

-Tužilaštvo za ratne zločine od svog osnivanja 2003.godine do danas odbijalo da podigne optužnice protiv slovenačkih, hrvatskih, muslimanskih, albanskih zločinaca i zbog toga tražimo odgovornost i bivšeg tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića.

-Tužilaštvo i pored čvrstih dokaza nije podiglo optužnice protiv komandanata terorističke „OVK“ zbog komandne odgovornosti za zločine počinjene nad Srbima, Gorancima, Romima, Albancima od 1998, 1999, 2000, 2003…2014.godine na Kosovu i Metohiji i kopnenoj zoni bezbednosti.

Jučerašnje obraćanje tužioca za ratne zločine Snežane Stanojković prilikom posete spomen-sobi „KOSMETSKE ŽRTVE“ porodicama žrtava i objašnjenjem da je ona krenula sa izradom baze podataka, gde se skupljaju dokazi za 1998, 1999, 2000 godinu gde je pozvala porodice da svedoče i daju izjave o zločinima, otmicama, ubistvima je samo dokaz da tužilaštvo ne odrađuje posao zbog koga je i osnovano i to samo kada su u pitanju srpske žrtve.

Foto: Slavica Jovanović

Ako tužilaštvo nema ingerencije na Kosovu i Metohiji, ako nisu optužili ni jednog komandanta terorističke „OVK“, ako su jedino hapsili srpske generale vojske i policije i Srbe pitamo se zašto onda postoji.

Zato Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji traži od Vlade i predsednika Republike Srbije da donesu odluku o GAŠENjU Tužilaštva za ratne zločine u Beogradu.
Foto: Slavica Jovanović

Ovom prilikom se izvinjavamo svim medijima u Srbiji posebno onim koji su juče bili u spomen-sobi „KOSMETSKE ŽRTVE“ zato što smo bili nemoćni da promenimo odluku tužioca u vezi njihovog prisustva dok je ona u poseti, a mediji su zaslužni što je slika spomen-sobe „KOSMETSKE ŽRTVE“ otišla u svet.

Jutarnji GLASnik/ Slavica Jovanović

Ostavite komentar