SRBIJA

Vojni sindikat zatražio od Vučića da pokrene postupak protiv Dikovića

Vojni sindikat Srbije zatražio je od predsednika Republike Aleksandra Vučića, kao glavnokomandujućeg Vojsci Srbije, da protiv načelnika Generalštaba generala Ljubiše Dikovića pokrene postupak, kaže se u saopštenju.
Foto: Printscreen

On je danas u Sremskoj Mitrovici „na najgrublji način vređao jednog starešinu, nazivajući ga najpogrdnijim i uvredljivim imenima i obraćajući mu se sa ti“.

Jedini reprezentativni sindikat u Vojsci i od vojnodisciplinskog tužioca traži da pokrene postupak protiv Dikovića jer je „potpuno umišljajno, počinio više disciplinskih prestupa“.

Prema tvrdnjama sindikata, Diković je prilikom obilaska jedinica u Sremskoj Mitrovici, zloupotrebljavajući službeni položaj, a suprotno odredbama Pravila službe, pred više lica, generala, visokih oficira i podoficira, na najgrublji način vređao starešinu.

Vojni sindikat pozvao je i ministra odbrane Aleksandra Vulina, da preduzme mere iz svoje nadležnosti da se takvo negativno ponašanje iskoreni, „kako ugledajući se na načelnika Generalštaba i njegov lični primer, svađe i nedisciplina ne bi postali učestaliji i kod drugih pripadnika Vojske Srbije, čime se nanosi nesaglediva šteta ugledu sistema odbrane“, saopštio je vojni sindikat.

Izvor: Fonet/ Danas

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar