SRBIJA

Vojvodić: Svi smo mi višak za ministra prosvete i ništa što ministar kaže nije istina

Vesna Vojvodić iz Sindikata prosvetnih radnika Nezavisnost gostujući na TV N1 u emisiji „Dan uživo“ je izjavila da su prosvetni radnici „višak“ u svakom slučaju“.

Foto: Screenshot/ Youtube, N1

„Ministar je spremio 1.200 otpremnina za one koji se nalaze na listi tehnoloških viškova. Svi smo mi višak Ministarstvu prosvete, jer je ono postalo ministarstvo propagande…Mi nastavnici smo višak, jer često talasamo i kažemo da stvari ne bi smele da idu ovim tokom…Spočitava nam se da se borimo samo za plate, ali mi smo recimo, bili jedni od onih koji su zaustavili nakaradni sistem paketa seksualnog vaspitanja, tako da se ne borimo samo za plate“, rekla je Vojvodić.

Ona je ocenila za N1, da je „sve farsa i ništa što ministar prosvete kaže nije istina, a da je istina negde ispod površine“.

Nismo dobili ni povećanje koje je ministar obećao još 29. marta, a ništa nema ni od naknada za korišćenje godišnjih odmora iz 2014. godine.

„Reč je o pogrešnom obračunu Uprave za trezor…I nije ovde priča o šićarskom duhu prosvetnih radnika, ovde se radi o tome da je potkradanje i ponižavanje, takozvano ‘kraduckanje’ od prosvetnih radnika dobilo institucionalni oblik“, rekla je Vojvodić i najavljuje tužbe.

„Zar nije red da se ministar pojavi i kaže: nisam mogao ili nisam hteo…Poenta nije u tome da neko tuži i da dobije 300.000 dinara, radi se o istini i pravdi“, rekla je Vojvodić u emisiji „Dan uživo“

Ostavite komentar