SRBIJA VESTI

ZID PLAČA „KOSMETSKE ŽRTVE“ SA PORODICAMA ŽRTAVA KREĆE KA ŽUTOJ KUĆI

Mi porodice kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji tražimo da KFOR i EULEKS obezbedi slobodan i miran prolazak „marša istine i pravde“ koji će ići putem Livadice – Priština – Bondstil – Drenica – Metohija – Žuta kuća – Tirana gde ćemo zajedno sa borcima sa Košara i borcima koji su se borili protiv albanskih terorista u Drenici i Metohiji ukazati na NEKAŽNjENE ZLOČINE POČINjENE NAD SRBIMA.

U Livadicama kod Podujeva veliki broj Srba je kidnapovan i ubijen 1999, 2000, 2001… godine i to pod pratnjom KFOR-a i UNMIK-a koji su do dana današnjeg ostali nemi posmetrači zločina koji su se desili.

Veliki broj Srba je otet u Prištini i okolini i odveden je u NATO bazu Bondstil.

Veliki broj Srba kidnapovan je 1998 godine (deset rudara kopa „Belaćevac“, civili iz opštine Orahovac) koji su odvođeni u logore Likovac i Mališevo u Drenici.

Na stotine i stotine Srba ubijeno je u Metohiji i širom Kosova, a po tvrdnjama haške tužiteljke Karle Del Ponte 400 kidnapovanih Srba je kamionima prebačeno preko Crne Gore i Makedonije u Žutu kuću i logore u Albaniji.

Foto: Slavica Jovanović

Mi porodice kidnapovanih koji ne znamo sudbinu naših najbližih članova porodica, kao i porodice ubijenih, zahtevamo da nam KFOR i EULEKS omogući bezbedan put od Merdara do Žute kuće relacijom gde su naši najbliži kidnapovani, mučeni, ubijani, a završetak puta bi obeležili ispred vlade tzv Republike Kosovo, gde ćemo istaknuti zid plača „KOSMETSKE ŽRTVE“, koji su svedoci zločina počinjenih od strane zločinačke ratne koalicije „OVK“.

MIROM I ISTINOM DO PRAVDE!

Priredila: Slavica Jovanović

[frontpage_news widget="9692" name="Prethodni članci"]

Ostavite komentar