SRBIJA

Zlatko Šobot: Naša deca su plakala sama… gori narod nisam skoro imao priliku da vidim

Čekao sam da prođu izbori, da se ovo potvrdi.
Foto: Zlatko Šobot

Piše: Zlatko Šobot

Zemun, Beograd, Srbija… gori narod nisam skoro imao priliku da vidim, mada sam prošao pola sveta.

Osećanja su mi pomešana, mržnja prema lošim ljudima, i koji su većina, i žalost prema deci koja odrastaju u ovoj sjebanoj zemlji.

Nedavno je u Zemunu u školi “Svetozar Miletic”oko 1200 Dece i roditelja štrajkovalo i plakalo radi bahatog ministra prosvete, to nam je bilo jedno od najpotresnijih snimanja, ali, njima se niko od Zemunaca- Beograđana nije pridružio… naša Deca su plakala sama!

Foto: Zlatko Šobot

Pre par dana deca iz Zemunskog vrtića, su pravila poklončiće i priredbu u Domu Vazduhoplovstva, da bi prikupili novac za operaciju male Srne, koja je jedina u Srbiji rođena bez jednjaka, njihove drugarice… Mi smo pozivali, molili narod, pisali predsedniku, premijeru, svim važnim u opštini Zemun… niko nam nije odgovorio, i posle svega, sala u Domu Vazduhoplovstva je u sredu veče, bila poluprazna!?

Foto: Zlatko Šobot

Deca i njihovi roditelji su ostali sami, video sam i po koju suzu, ali su i tako usamljeni to veče između sebe skupili oko 1500 evra!

Foto: Zlatko Šobot

Bez Zemunaca, bez Beograđana bez Srba!

Foto: Zlatko Šobot

I u nedelju, ti isti “ljudi” koje naša Deca kad su u neprilici, nikada neće videti, ti “ljudi” glasaju, neke političare koji vladaju našim i životima naše Dece 25 godina. Ili sede kući i ništa ih ne interesuje. Za njih su Dečije suze isto kao rijaliti ili “grand” koji gledaju.

“Narod” zadivljeno gleda te političke face, iste već 25 godina, koje su doprinele da se naša Deca bombarduju, da oboljevaju od kancera, zbog uranijuma i aluminijuma, da često gladna idu u školu, gde im neki bahati ministar prosvete izazove suze, ta Deca, ti mali Anđeli, za koje moramo da skupljamo SMS priloge za operacije, da baš ti mali Anđeli, koji od svoje užine odvoje novac za svoju malu drugaricu Srnu!?

Kad se okupe ispred Skupštine majke, čija deca boluju od retkih bolesti, pridruži im se stotinak građana, verovatno rođaka, ali kad na istom mestu dođe ceca, rasta ili seka okupe se hiljade!

Za to vreme se političari bahate sa milionima evra, koje bacaju za jelke, rasvetu, crkvu, sendviče, sportske klubove, popločavanje već popločanih ulica!

Za to vreme, po našim ulicama šetaju zombiji, ispranog mozga, ispijenog pogleda, krvavih ruku od ispisivanja omiljenih političara!

U ovoj zemlji, naši Dedovi su davali svoje živote za porodicu, a danas mnoge više interesuje sudbina kućnih ljubimaca, nego životi Dece i Unuka!

Mislio sam da nas Evropa ne voli sto smo pametni, sposobni i sto smo pravoslavci, ali shvatam da smo pokvareni, sebični i egoisti.

Mene je sramota, zgažen sam… samo me održava borba za dečicu.

PONOS, HRABROST, MORAL, ČAST, ŠTA TO BEŠE?

Zlatko Šobot

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar