SVET VESTI

Bivši Trampov glavni strateg ujedinjuje evropsku ekstremnu desnicu

Bivši Trampov glavni strateg ujedinjuje evropsku ekstremnu desnicu

Bivši glavni strateg Donalda Trampa Stiv Benon namerava da ujedini evropsku ekstremnu desnicu uoči predstojećih izbora za Evropski parlament.

gettyimages

Kako navodi Politiko, Benon ima plan da formira, podrži i pomogne u kampanji “desničarskim, antiestablišmentskim grupama“.

“Svi su saglasni da su sledeći izbori za Evropski parlament u maju naredne godine veoma važni. Oni bi trebalo da budu prilika za prvi pravi otpor kontinenta onima koji prave žurke u Davosu. To će biti neverovatno važan momenat za Evropu“, naveo je Benon.

Nova politička formacija bi trebalo da se zove “Pokret“ i služiće kao centralni izvor za sva istraživanja, pomoć u pružanju poruka biračima, biće bazirana u Briselu i nju bi trebalo da formiraju stručnjaci koji će pružati podršku populističkim i desničarskim partijama širom Evrope.

Bivši Trampov glavni strateg ujedinjuje evropsku ekstremnu desnicu
Stiv Benon, Getty images

Benon je istakao da je u Evropi imao veliki broj sastanaka, a to se podudaralo sa boravkom američkog predsednika na Starom kontinentu.

“Sastanci su bili toliko uspešni da ćemo morati da krenemo u pravljenje ekipe. Desničarski populistički nacionalizam je ono što će se desiti. Imaćete samostalne nacije sa njihovim ličnim identitetima, njhovim ličnim granicama“, rekao je Benon.

IZVOR: B92, POLITICO.COM

Ostavite komentar