SVET VESTI

Iranski specijalci: Sahranili smo mnoge poput Trampa

Trumpove prijetnje protiv Irana naštetit će Americi, rekao je Ismail Ghaani, zamjenik komandanta iranske specijalne jedinice Quds.
Jedinica Quds je specijalni dio iranske Revolucionarne garde, Foto: EPA, Printscreen/ Aljazeera

Zamjenik komandanta iranske specijalne jedinice Quds Ismail Ghaani izjavio je kako su njegove snage „sahranile mnoge“ poput američkog predsjednika Donalda Trumpa, prenosi Independent.

„Trumpove prijetnje protiv Irana naštetit će Americi… Mi smo sahranili mnoge kao što je Trump i znamo kako se boriti protiv Amerike“, rekao je Ghaani.

Jedinica Quds je specijalni dio iranske Revolucionarne garde.

Predsjednik iranske Skupštine Ali Larijani izjavio je ranije kako bi bilo kakav potez SAD-a protiv nuklearnog sporazuma sa Iranom bio uvreda UN-u.

On je to rekao tokom službene posjete Rusiji.

Uvreda za UN

Larijani je kazao kako je sporazum dobio blagoslov UN-a, tako da bilo kakav potez predstavlja „prvenstveno uvredu za UN“.

On je dodao kako će svaka revizija sporazuma omogućiti Iranu da poduzme vlastite akcije i upozorio je kako bi potez SAD mogao destabilizirati međunarodnu situaciju.

„Nastavit ćemo se pridržavati naših obaveza dokle god ostale stranke poštuju sporazum“, rekao je Larijani.

Američki predsjednik Donald Trump u petak je odbio potvrditi Kongresu Sjedinjenih Američkih Država da Iran postupa u skladu sa nuklearnim sporazumom iz 2015. godine i upozorio kako ga može ukinuti. Iako nije povukao SAD iz sporazuma, čiji je cilj da spriječi da Iran razvije nuklearnu bombu, on je dao Kongresu SAD 60 dana da odluči da li će ponovo uvesti ekonomske sankcije Teheranu, koje su ukinute prema sporazumu.

Izvor: Agencije, Aljazeera

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar