SVET

Još jedna lepotica protiv Putina na predsedničkim izborima (VIDEO)

Nakon Ksenije Sobčak, poznate ruske voditeljke i kontroverzne bogate naslednice, još jedna žena je rešila da se kandiduje za predsedničke izbore koji će se održati naredne godine u Rusiji.
Foto: Screenshot/ Youtube

U pitanju je novinarka i aktivistkinja za ljudska prava Jekaterina Katja Gordon (37), prenose ruski mediji.

– Odlučila sam da iskoristim svoje pravo i kandidujem za predsednika Rusije, a verovatno ću biti jedini kandidat (čija odluka) nije koordinisana sa administracijom predsednika – rekla je Gordon u video-poruci postavljenoj na njenoj ličnoj veb stranici. Time je verovatno aludirala na spekulacije da je najavljena kandidatura Ksenije Sobčak samo recept iz kuhinje Kremlja da se otrgnu glasači opozicije koju trenutno predvodi Aleksej Navaljni, glavni Putinov protivnik.

Prema rečima novinarke, ona ulazi u predsedničku trku kao samostalni kandidat, a njen program će se fokusirati na zaštitu prava žena i dece, čime se ona bavila tokom proteklih nekoliko godina

– Nikada nisam glasala, a sada želim da ostvarim ovo pravo i postanem glas žena čija su prava prekršena – rekla je ona.

Sledeći predsednički izbori u Rusiji biće održani u martu 2018. godine, a izborna kampanja bi trebalo da počne u decembru.

Rođena je kao Jekaterina Viktorovna Prokofjeva u Moskvi 1980. godine.

Dva puta se udavala, a prezime Gordon je zadržala nakon razvoda od prvog supruga reditelja Aleksandra Gordona. Kolumnista je i vodila je i radio-emisije.

Inače, bavila se i muzikom kao kantautor, za šta je i nagrađivana, a bavila se i režijom dokumentaraca.

Izvor: Blic/ I.Z.K. 

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar