SVET VESTI

Kanada do 2020. prima oko milion novih migranata

Za razliku od susednih Sjedinjenih Američkih Država, Kanada nije zabrinuta za bezbednost i najavila je da će u naredne tri godine primiti blizu milion novih migranata.
Foto: Pixabay

„Ne moramo da biramo između imigranata i bezbednosti. Kanada uspeva u integraciji imigranata više od bilo koje zemlje u svetu“, rekao je kanadski ministar za migracije Ahmed Husen.

Kanada će naredne godine primiti 310.000 imigranata, što je za 10.000 više u odnosu na broj imigranata koje je primila ove godine, ali i znatrno manje od 450.000 što je bila ranija preporuka Savetodavnog veća vlade te zemlje.

Analitičari smatraju da je talas migranata ka Kanadi znatno povećan zbog oštre politike američkog predsednika Donalda Trampa prema imigrantima, a kanadski resorni ministar Husen tvrdi da to nije jedini razlog.

„To je znatno komplikovanija stvar. Nije to slučaj za sve imigrante koji iz SAD-a idu ka Kanadi. Oko 40 posto imigranata koji su ušli preko granice u Kvibeku imaju uredne vize i u SAD-u su se kratko zadržali. Njihov cilj je bila Kanada i nema to veze s politikom Bijele kuće“, kazao je Husen.

Izvor: Anadolija/ N1

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar