SVET VESTI

Lavrov: Optužbe Londona su politička predstava

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da nije postignut nikakav napredak u rešavanju spora sa Velikom Britanijom kada je reč o napadu na bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripala u britanskom gradu Solsberiju, preneli su ruski mediji.
Foto: Ambasada Rusije

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom u Moskvi rekao da optužbe Velike Britanije kako je verovatno Rusija kriva za trovanje obaveštajca nisu ni jake, ni ozbiljne.

Lavrov je optužbe Londona ocenio kao političku predstavu sa namerom da se međunarodna zajednica uputi na pogrešnu stazu i napomenuo da Rusija to neće dozvoliti.

Ruski ministar je naglasio da Velika Britanija nije poslala zvaničan zahtev za podatke o nervnom gasu kojim je Skripal otrovan, iako je Rusija na tome insistirala.

Šef ruske diplomatije je dodao da Rusija nije imala motiv da napadne Skripala i uputio na one koji imaju interes u širenju antiruskog raspoloženja.

Čavušoglu je tokom konferencije izjavio da Turska želi da nastavi sa razumevanjem u odnosima sa budućim državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom, ali je naglasio da trenutni direktor CIA mora da nauči da Ankara mora da se poštuje.

On je rekao da bi razgovori SAD i Turske, planirani za 19. mart, mogli da budu odloženi usled smene bivšeg državnog sekretara SAD Reksa Tilersona

Izvor: N1

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar