SVET VESTI

Maduro: SAD, najkriminalnije carstvo koje je ikad postojalo nam besramno preti

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro pozvao je vojsku da spremi oružje za odbranu zemlje dodatno zaoštravajući retoriku sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.
Foto: MIRA FLORES / EPA

„Besramno nam preti najkriminalnije carstvo koje je ikad postojalo i mi smo u obavezi da se pripremimo da obezbedimo mir“, rekao je Maduro koji je obučen u maslinasto zelenu uniformu prisustvovao vojnoj vežbi u vazdušnoj bazi Libertador.

Prošle nedelje Tramp je rekao na Generalnoj skupštini UN da su SAD spremne da deluju kako bi ponovo uspostavile demokratiju u Venecueli.

Maduro je rekao da njegova vlada želi prosperitet, ali da „shvata da ako moramo da imamo puške, rakete i tenkove u pripravnosti da branimo svaki pedalj zemlje onda će biti tako“.

Budućnost čovečanstva ne može da bude svet nezakonitih sankcija, ekonomskih progona, rekao je on povodom američke zabrane putovanja nekih zvaničnika Venecuele, prenosi AFP.

Tramp je nedavno potpisao izvršnu uredbu kojom zabranjuje trgovinu odredjenim obveznicama venecuealanskog javnog sektora. Američka administracija je Venecuelu, kao i Severnu Koreju i Čad, dodala na listu država čijim je gradjanima zabranjen ulazak u SAD, zbog loših bezbednosnih uslova u tim zemljama, kao i zbog nedostatka saradnje sa američkim vlastima.

Izvor: Tanjug

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar