SVET

Majkl Kejn: Ne želim da moju zemlju vode EU diktatori! Britanci su na referendumu glasali za slobodu

Oskarovac smatra da bi njegova zemlja trebalo da izađe iz EU ako se ne izbori za tražene reforme i tako postao jedna od prvih poznatih ličnosti iz sveta kulture koja je iznela takvo mišljenje
Foto: Printscreen/ slobodnimediji.com

Čuveni glumac Majkl Kejn ne krije da podržava Bregzit, izlazak Velike Britanije iz EU, rekavši u više navrata da bi „radije bio siromašni gospodar nego bogati sluga“ i da ne želi da njegovom zemljom vladaju „bezimene evropske birokrate i diktatori“.

„Moja podrška izlasku Britanije iz EU nije ni zbog rasizma, ni zbog imigranata, reč je o izboru za slobodu. Ne sviđa mi se da Velikom Britanijom upravlja neko ko se zove Junker (Žan Klod Junker je predsednik Evropske komisije i bivši premijer Luksemburga)“, rekao je ser Majkl Kejn na filmskom festivalu u Veneciji i dodao da je kao mladić verovao da je Luksemburg ime radio stanice.

„Nisam ni znao do dvadesete godine da je to država, a ona sada upravlja mojom domovinom! I, kako mi izgleda, Britanci joj se baš i ne sviđaju „, napomenuo je osamdesetčetvorogodišnji glumac.

Oskarovac smatra da bi njegova zemlja trebalo da izađe iz EU ako se ne izbori za tražene reforme i tako postao jedna od prvih poznatih ličnosti iz sveta kulture koja je iznela takvo mišljenje.

„Posledice Bregzita če biti užasne, ali ništa nije užasnije od mogućnosti da ostanemo s njima. Britanci bi trebalo da budu svesni da su na referendumu glasali za slobodu. Znate, kada se upuštate u politiku, to znači da ćete se naći na putevima na kojima do sada iste bili, možete i da se izgubite. Međutim, kada pronađete pravi put, sve nakon toga biće kako treba“, rekao je slavni glumac za britanski „San“

Izvor: Tanjug

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar