SVET VESTI

Osveta za ubistvo ruskog generala (VIDEO)

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je u specijalnoj operaciji u provinciji Idlib ubijeno pet komandanata Nusra fronta i 32 ekstremista.
Foto: Screenshot/ Youtube

Rusi su odmazdu izvršili nad odgovornima za nedavni teroristički napad na rusku vojnu policiju u Siriji.

„Posle terorističkog napada 18. septembra na rusku vojnu policiju u provinciji Hama čitav obaveštajni sistem ruskog ministarstva odbrane u Siriji angažovan da istraži i uništi komandante“, rekao je portparol Igor Konašenkov, prenosi Tass.

Ruske snage izvele su precizan raketni udar na mesto sastanka komandanata Džabhat al-Nusra, a među likvidiranima su šef južnog sektora provincije Idlib, emir za finansijska pitaja, savetnik vojnog ministra, pomoćnik duhovnog lidera kao i šerijatski sudija.

U operaciji su uništena su i skladišta municije i eksploziva, kao i šest kamiona sa naoružanjem velikog kalibra.

Ruski strateški bombarderi gađali su krstarećim raketama komandne centre terorističkih grupa, zone sa velikom koncentracijom ekstremista i njihova skladišta oružje i municije u Siriji, saopštiio je Konašenkov.

Bombarderi su poleteli sa aerodroma Engels u Rusiji i leteli preko Irana i Iraka, a ispalili su krstareće rakete „Kh-101“ na najvažnije položaje tzv. Islamske države i Al Nusra fronta u provincijama Deir ez-Zor i Idlib, prenosi Tass.

Ubistvo ruskog generala

Pojačana reakcija ruskih snaga usledila je nakon ubistva generala ruskih oružanih snaga Valerija Asapova, koji je poginuo tokom sukoba sa ISIS nedaleko od grada Deir ez-Zora“- „General Asapov je poginio od eksplozije granate tokom artiljerijskog napada islamista“, saopšteno je u nedelju iz ruskog Ministarstva odbrane. U saopštenju je navedeno da je general Asapov bio savetnik sirijskim vladinim snagama.

Izvor: Mondo, agencije

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

 

Ostavite komentar