SVET VESTI

Palestinci: Ambasador SAD da se stavi na listu terorista

Palestinska uprava je zatražila da se ambasador SAD u Izraelu Dejvid Fridman doda na „globalnu listu terorista“ i time pojačala rat rečima s američkim izaslanikom, nekoliko dana pošto ga je palestinski predsednik nazvao „kučkinim sinom“.
Pixabay

U izveštaju pod naslovom „Fridman ambasador naselja i advokat ekstremizma“, Ministarstvo informacija u Ramali, na Zapadnoj obali, pozvalo je da se on stavi na tu listu „zbog kršenja međunarodnog prava, podrške terorizmu i promovisanja etničkog čišćenja i rasizma“, preneli su izraelski mediji.

Nije, međutim, jasno na koju „listu terorista“ misli Palestinska uprava.

Abas je ove nedelje oštro odgovorio Fridmanu koji je kritikovao Palestinsku upravu, jer nije osudila dva palestinska napada na Izraelce prošlog vikenda.

Pomenuvši odluku predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao samo izraelski grad i da tamo preseli Ambasadu SAD, Abas je rekao da Tramp „smatra legitimnim naseljavanje“ Jevreja na okupiranoj palestinskoj teritoriji, a ambasadora Fridman nazvao „kučkinim sinom“, jer je rekao da Jevreji grade na „sopstvenoj zemlji“.

Potom je izaslanik SAD za Bliski istok Džejson Grinblat pozvao Abasa da „odabere između govora mržnje i konkretnih i praktičnih napora da se poboljša kvalitet života njegovog naroda, i odvede ga u mir i prosperitet“.

Izvor: Beta

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar