SVET VESTI

Putin stupio na dužnost predsednika Rusije: „Smisao mog života je da učinim sve za Rusiju“

Predsednik Rusije Vladimir Putin današnjim polaganjem zakletve u Velikom Kremljovskom dvorcu stupio je po četvrti put na predsedničku funkciju.

Screenshot

Putin je na predsedničkim izborima u martu dobio 76 odsto glasova.

Inauguraciji su prethodili subotnji protesti protiv Putina u Moskvi i drugim gradovima Rusije, na poziv opozicionera Alekseja Navaljnog, a pod parolom „On nam nije car“, kada je privedeno oko 1.600 osoba.

„Smisao mog života je da učinim sve za Rusiju“

Screenshot

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da smatra smislom svog života da učini sve za Rusiju.

„U ovim minutima, stupajući na dužnost predsednika Rusije, posebno razumem ogromnu odgovornost pred svakim od vas, pred našim multinacionalnim narodom, odgovornost pred Rusijom, zemljom grandioznih pobeda i podviga, pred hiljadugodišnjom istorijom ruske državnosti i našim precima. Njihova hrabrost, neumorni rad, sveti odnos prema rodnoj zemlji, večni su primer odanosti domovini“, rekao je Putin na ceremoniji, posle polaganja zakletve.

On je kazao da smatra svojim dugom i „smislom svog života“ da učini sve za Rusiju, za njeno sadašnjost i budućnost.

Putin je dodao da će učiniti sve da poveća snagu, razvoj i slavu Rusije, kao i da su bezbednost i odbrambena sposobnost zemlje obezbeđeni.

On je dodao da su zadaci koji stoje pred ruskim društvom i odluke koje treba da se donesu „istorijske“ i da je Rusiji „neophodan napredak u svim sferama života“.

„Oni će opredeliti sudbinu domovine za decenije unapred. Pred nama je težak rad koji će zahtevati učešće celog ruskog društva“, rekao je Putin.

Putin je ove godine samo prešao put od radnog kabineta u Kremlju i došao do Velikog Kremljovskog dvorca, i po tradiciji, prošao Georgijevsku i Andrejevsku salu, gde je položio zakletvu i primio predsednička odličja.

Posle govora, Putin je izašao iz dvorca i na ulici se sreo s volonterima koji su učestvovali u njegovoj izbornoj kamapanji.

Ceremoniji su prisustvovali osim poslanika i činovnika i kulturni, sportski i javni radnici, poglavari svih konfesija u Rusiji, volonteri koji su učestvovali u kampanji, kao i bivši nemački kancelar Gerhard Šreder.

Izvor: Beta/ N1

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar