SVET VESTI

Putin u Teheranu. Predsednik Irana poručio: Američke siledžije su neprijatelj broj jedan!

SAD su Iranu „neprijatelj broj jedan“ i Teheran nikada neće podleći pritisku Vašingtona oko nuklearnog sporazuma, poručio je iranski ajatolah Ali Hamenei.
Foto: ALEXEY DRUZHINYN / EPA;
Vladimir Putin i Ali Hamnei

„Američko neprijateljstvo usmereno je ka iranskom narodu… Amerika je neprijatelj broj jedan… Nikada nećemo prihvatiti njihovo siledžijstvo oko nuklearnog sporazuma“, rekao je vrhovni verski vođa Irana Hamenei.

Kako je preneo Rojters, Hamenei je to izjavio u govoru koji je prenosila televizija.

Ova izjava stiže dok traje poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Teheranu, gde se sastaje sa predstavnicima Irana i Azerbejdžana.

Iran i Rusija imaju mnoge zajedničke interese u regionu, obe zemlje podržavaju sirijskog predsednika Bašara el Asada, kao i iranski sporazum sa svetskim silama o nuklearnom programu Teherana.

Kako prenose ruski mediji, Hamenei je rekao i da bi Rusija trebalo da „izoluje Amerikance tako što će se odreći dolara“.

„Ignorisanjem propagande naših neprijatelja, koji žele da oslabe veze između naših zemalja, možemo da anuliramo sankcije SAD, koristeći metode kao što su eliminisanje dolara i korišćenje nacionalnih valuta u našim transakcijama“, rekao je Hamenei.

Izvor: Tanjug/ Blic

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar