SVET VESTI

Republikanski senator: Tramp vodi SAD u Treći svetski rat

Republikanski senator Bob Korker upozorio je da predsednik SAD Donald Tramp nesmotrenim pretnjama drugim državama rizikuje da naciju pošalje „na put Trećeg svetskog rata“
Foto: Printscreen/ nezavisne.com

Republikanski senator Bob Korker upozorio je da predsednik SAD Donald Tramp nesmotrenim pretnjama drugim državama rizikuje da naciju pošalje „na put Trećeg svetskog rata“.

Korker je to izjavio u intervjuuu za „Njujork tajms“, a Rojters navodi da je ovo bila poslednja u nizu oštrih reči koje je sa Trampom razmenio u toku jučerašnjeg dana.

Šef Bele kuće prvo je Korkera, svojeg bivšeg političkog saveznika, između ostalog, optužio da je kriv za „užasan“ nuklearni sporazum s Iranom, u seriji poruka na Tviteru.

„Senator Bob Korker “molio“ me je da ga podržim u Tenesiju kako bi bio reizabran. Rekao sam “NE“ i on je odustao (kazao je da ne bi mogao da pobedi bez moje podrške)… Takođe je hteo da bude državni sekretar, ja sam rekao „NEKA, HVALA“. On je takođe u ogromnoj meri odgovoran za užasan sporazum s Iranom“, naveo je Tramp u tvitovima.

U intervjuu za njujorški list Korker je, aludirajući na američki rijaliti šou program u kojem je Tramp imao ulogu šefa koji bira saradnike, naveo da ga uznemirava to što se predsednik ponaša „kao da vodi „Šegrta“ ili nešto slično.

„Brine me. Njegovo ponašanje bi trebalo da zabrine sve koji vode brigu o našoj naciji“, rekao je senator koji je prošlog meseca najavio odlazak u penziju.

Korker je odbacio ideju koja se pojavila u javnosti da Tramp možda koristi provokativne komentare o Severnoj Koreji kako bi se postigao napredak u američkim pregovorima sa Pjongjangom koje vodi državni sekretar SAD Reks Tilerson, odnosno da Tramp izigrava „lošeg policajca“, a Tilerson „dobrog policajca“.

„Mnogo ljudi misli da je to sve neka gluma u stilu „dobar policajac, loš policajac“, ali to jednostavno nije istina“, rekao je odlazeći republikanski senator.

Izvor: Tanjug

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar