SVET VESTI

RusijaNovi zakoni o Stranim agentima i obaveznim ruskim aplikacijama na mobilnim VIDEO

Zakletva Putina na delu:Patriotizam pre svega

Novinari, blogeri i korisnici društvenih medija mogu biti strani agenti

Rusija: Novi zakoni o Stranim agentima i obaveznim ruskim aplikacijama na mobilnim

U svojoj zakletvi na poziciji ruskog predsjednika, Vladimir Putin obratio se na ceremoniji u Kremlju govorom u kojem je fokus stavljen na ruski patriotizam.-2018. Screenshot

Rusija: Putin potpisao novi zakon o STRANIM AGENTIMA

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon koji će omogućiti ruskoj Vladi da blogere, novinare i korisnike društvenih medija označi kao strane agente.

Novim zakonom proširuje se već postojeći zakon o medijima koji se finansiraju novcem iz inostranstva. Taj zakon usvojen je 2017. godine, kao odgovor na odluku Ministarstva pravde SAD da rusku televiziju „Raša tudej“ označi kao stranog agenta, podsetio je AP.

Prema novom zakonu, postojeći zakon o stranim agentima odnosiće se i na pojedince, kao i na pravna lica koja se potencijalno mogu smatrati stranim agentima.
Pojedinci mogu biti obeleženi kao strani agenti ukoliko informacije prenose neograničenom broju ljudi, pre svega putem interneta i ako ih finansira neko iz inostranstva.

Finansiranje blogera i novinara iz inostranstva pod“lupom“ Foto: Pixabay

Finansiranje podrazumeva novac ili imovinu dobijenu od drugih zemalja, vladinih tela drugih država, međunarodnih i stranih organizacija, stranih državljana ili ruskih pravnih lica koja se finansiraju iz tih izvora.
Savet Ruske Federacije usvojio je predlog ovog zakona u ponedjeljak, 25. novembra, nakon što su njegovo usvajanje podržali poslanici Državne dume četiri dana ranije, 21. novembra. Izvor:Blic

Zabranjena upotreba mobilnih telefona u medicinskoj školi
Aplikacije u Rusiji mogu biti samo samo ruske -Pixabay
PUTIN POTPISAO Ruske aplikacije obavezne na telefonima u Rusiji

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon po kojem će pametni telefoni, računari i pametni televizori morati da imaju unapred instalirane ruske aplikacije.

Zakon stupa na snagu 1. januara, a donet je sa ciljem da se podstakne razvoj ruskih IT firmi. Ruska vlada će napraviti spisak ruskih aplikacija koje će morati da budu instalirane na uređajima. Izvor: Politika

Da podsetimo:Zakletva Putina: Patriotizam pre svega

Video: Zakletva Vladimira Putina, 2018.

http://

Izvor: Jutarnji GLASnik                                                 Foto:Screenshot

Ostavite komentar