SRBIJA SVET

SARADNjA VOJNOG SINDIKATA SRBIJE SA KOLEGAMA IZ RUSIJE, SADA NA JOŠ VIŠEM NIVOU

SARADNjA VOJNOG SINDIKATA SRBIJE SA KOLEGAMA IZ RUSIJE, SADA NA JOŠ VIŠEM NIVOU

Na poziv predsednika Asocijacije sindikata pravosudnih organa, policije i bezbednosnih službi Ruske Federacije, Alekseja Lobareva, rukovodstva Privredne komore Moskve (ICCI) i Koordinacionog saveta sfere nedržavne bezbednosti Rusije, predsednika Dmitrija E. Galočkina, i predstavnika javnih vojnih veteranskih organizacija Rusije, Vjačeslava Kalinina, predsednik Vojnog sindikata Srbije, Novica Antić, boravio je u trodnevnoj poseti Rusiji.

U organizaciji kolega iz sindikata bezbednosnih i veteranskih organizacija Rusije, u Moskvi je održan okrugli sto na kome se razgovaralo o pitanjima interakcije u vezi sprovođenja zakona Rusije i Republike Srbije u bezbednosnom sektoru, a tema su bili i zajednički poslovni, kulturni i sportski projekti poput organizacije međunarodnih vojnih i veteranskih sportskih igara u Srbiji.

Tokom produktivne razmene iskustava i važnih informacija, učesnici okruglog stola takođe su ispitali pitanja prakse zapošljavanja otpuštenih službenika bezbednosnih službi i njihove prekvalifikacije, a bilo je reči i o primerima nepoštovanja prava zaposlenih u sferi bezbednosnih i vojnih službi i nezakonitim pritiscima na njihove predstavnike, kao i metodama njihove zaštite.

Vjačeslav Kalinin, zamenik šefa moskovskog gradskog ogranka Boevo Bratstvo i glavni urednik novinske agencije Veteranske Vesti, izneo je zanimljive predloge za održavanje zajedničkih događaja veterana za sprovođenje zakona iz oblasti bezbednosnog sektora Rusije i Republike Srbije.

U ime Vojnog sindikata Srbije, Novica Antić, uručio je Alekseju Lobarevu, Vjačeslavu Kalininu i Dmitriju Galočkinu prigodne medalje, a predsednik Vojnog sindikata Srbije, nagrađen je gramatom Saveza desantnika Rusije potpisanom od heroja Sovjetskog saveza Generala Vostrotina, Saveza specijalne jedinice Zelene Beretke i redakcije Veteranskih Vesti.

Od strane Alekseja Lobareva, predsedniku Vojnog sindikata Srbije, uručen je autorski poklon sroskim kolegama knjiga „Saradnja prozorljivih ljudi sa policijom i specijalnim službama“ (sa zajedničkim međunarodnim rečnikom).

Predloženo je da se u februaru 2020 godine, u Beogradu, održati prošireni sastanak naše međunarodne asocijacije sindikata bezbednosnih struktura, na kome će se sažeti rezultati rada za 2019. godinu i razmotriti pitanje ulaska u naše redove nekoliko sindikata iz Evrope i jedne veoma udaljene strane sile.

Predsednika Vojnog sindikata Srbije, primio je i Rukovodilac Departmenta Obšestvene (javne) palate Ruske Federacije, Denis Kiris, sa kojim je razgovarano o unapređenju saradnje i učešća u zajedničkim projektima negovanja tradicionalno prijateljskih odnosa i istorije ruskog i srpskog naroda.

Ruski sindikati bezbednosnih službi Rusije i veterani već su započeli rad na pripremi uzvratne posete Beogradu!, saopšteno je iz Vojnog sindikata Srbije.

Izvor:Jutarnji GLASnik                                                   Foto: VoArhia

Ostavite komentar