SVET

Sat Pola Njumena prodat za 18 miliona dolara

Ručni sat marke Roleks, koji je pripadao holivudskoj zvezdi Polu Njumenu, prodat je na aukciji u Njujork za fantastičnih 18 miliona dolara (13,5 miliona funti).

Ilustracija, Foto: Screenshot/ Youtube

Njumen, koji je osvojio Oskara za ulogu u filmu „Boja novca“ 1986. godine, nosio je taj sat 15 godina svaki dan, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

Model Rolex Cosmograph Daytona, napravljen od nerđajućeg čelika, bio je u prodaji od 1963. do 1970. godine, i postao je poznat kao „sat Pola Njumena“. Očekivalo se da će sat biti prodat za jedan milion funti, ali je interesovanje bilo mnogo veće nego što se očekivalo.

U salu za aukciju nagrnulo je više od 700 ljudi, a u nadmetanje su se telefonom uključili i kupci iz 43 zemlje. Na kraju je prodat anonimnom kupcu za 17,8 miliona dolara.

Sat je glumcu poklonila supruga Džoan Vudvord 1968. godine, a kupila ga je u čuvenoj njujorškoj juvelirnici „Tifani“ i na njemu ugravirala „Vozi pažljivo – Ja“, budući da je njen suprug tek ulazio u svet auto trka.

Ovo je rekordna cena postignuta ikada na aukciji za jedan ručni sat.

Skuplji je bio samo zlatni džepni sat marke „Filip Patek“, koji je 2014. „otišao“ za 24 miliona dolara. Njumen je umro 2008. godine.

Izvor: Tanjug

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar