SVET VESTI

Severna Koreja o Donaldovom govoru: „Zvuk psećeg laveža“

Visoki severnokorejski diplomata prvi govor Donalda Trampa u Generalnoj skupštini UN nazvao je „zvukom psećeg laveža“, prenosi BBC.

Foto: Printscreen/ agencije

Podsetimo, u oštrom govoru pred Generalnom skupštinom UN, američki predsednik je rekao „da neki delovi sveta idu dođavola“ a lidera Severne Koreje je nazvao „raketašom“ . Takođe, Donald Tramp je rekao i da će SAD totalno uništiti Severnu Koreju ako napadnu Ameriku.

Trampove oštre reči, međutim, nije čuo severnokorejski predstavnik u UN, jer je demonstrativno izašao pre Trampovog govora.

Ministar spoljnih poslova Severne Koreje Ri Jong-ho je ipak prokomentarisao Trampove pretnje, ali ispred sedišta UN i to predstavlja prvu zvaničnu reakciju Pjongjanga na Trampov govor. „Ima jedna izreka koja ide ovako – Čak i kada pas laje, parada se nastavalja“, poručio je on.

„Ako je mislio (Tramp) da nas iznenadi zvukom psa koji laje, onda on očigledno sanja“, rekao je severnokorejski ministar spoljnih poslova.

A kada su ga pitali šta misli o tome što je Tramp lidera Severne Koreje Kim Džong Una nazvao „raketašem (roketmen) koji je u samoubilačkoj misiji“ Ri Jong- ho je odgovorio „baš mi ga je žao“.

Izvor: Blic, B92

[frontpage_news widget="9692" name="Prethodni članci"]

Ostavite komentar