GLASNIKOV MAGAZIN SVET

Sto slavnih ličnosti sa najvećom zaradom

Sto slavnih ličnosti sa najvećom zaradom

Forbsova lista najplaćenijih: Sto slavnih ličnosti sa najvećom zaradom

Na prvom mestu je bokser Flojd „Mani“ Mejveder, dok je drugi glumac Džordž Kluni. Na listi je svega 14 žena.
Screenshot

Forbs je objavio listu sto slavnih osoba koje su u proteklih godinu dana najviše zaradile. Drugu godinu zaredom, bokser Flojd „Mani“ Mejveder sa 285 miliona dolara zauzima prvo mesto. Osim njega, bilo je još nekoliko osoba koje su se više puta našle na prvom mestu ove liste. Džord Lukas je četiri puta imao najveću zaradu za godinu dana, a Opra Vinfri pet.

Na drugom mestu sa najvećom zaradom je Džordž Kluni sa 239 miiona dolara, koji je najviše zaradio prodajom kompanije „Casamigos“ koja se bavi proizvodnjom tekile. Treće mesto pripalo je 20-godišnjoj Kajli Džener, najmlađoj osobi na listi, za koju se veruje da će do kraja godine da postane najmlađa milijarderka koja je sama stekla novac. Ona je od avgusta 2017. do avgusta ove godine zaradila166,5 miliona dolara uglavnom od kozmetičke kuće „Kyle Cosmetics“, prenose mediji.

Četvrto mesto zauzima televizijska ličnost Džudi Šajndlin, poznata kao „sudija Džudi“, sa 147 miliona dolara. Na listi sto sa najvećom zaradom nalazi se samo 14 žena, među kojima su još i Elen Dedženeris, Keti Peri, Tejlor Svift, Kim Kardašijan, Bijonse i Dž. K. Rouling.

Inače, na petom mestu je glumac Dvejn Džonson sa 124 miliona dolara.

Interesantno je da su svih sto ličnosti u poslednjih 12 meseci ukupno zaradili 6,3 milijarde dolara, štoje za 22 procenata više nego prethodne godine. Čak 11 zvezda je prešlo granicu od sto miliona dolara, što je duplo više nego prošle dve godine zajedno.

Izvor: Nedeljnik

Ostavite komentar