SVET VESTI

Štrajk u Barseloni i stotine hiljada protiv policije

Barselona — Veliki protesti organizovani su u Barseloni, gde se održava i jednodnevni generalni štrajk zbog policijskog nasilja tokom referenduma o nezavisnosti Katalonije.
Foto: Screenshot/ O2

Lokalna policija saopštila je da se skoro 300.000 ljudi okupilo na protestima zbog nasilja na nedeljnom referendumu, preneo je Frans pres.

„Napolje okupacione snage. Ulice će uvek biti naše“, uzvikivali su demonstranti, mašući separatističkim zastavama, a različiti marševi paralizovali su ulice u centru

Istovremeno su luka u Barseloni, treća po veličini u Španiji, i tržnica hrane za prodaju na veliko u Kataloniji takoreći zatvorene zbog generalnog štrajka organizovanog iz protesta zbog nasilja tokom nedeljnog referenduma o nezavisnosti.

„Paraliza je skoro totalna i pogađa luku i prevoznike, nema ni pomorske i kopnene aktivnosti“, rekla je za Frans pres portparolka luke u Barseloni.

Obezbeđuje se samo minimum usluga, za kretanje putnika i brodova za krstarenja, kao i za brzo kvarljive proizvode. Dvadesetčetvoročasovni štrajk počeo je u dva sata jutros.

Izvor: Beta

[frontpage_news widget=“9692″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar