SVET VESTI

Tramp pozvao Putina u Vašington

Bela kuća je danas potvrdila da je američki predsednik Donald Tramp pozvao ruskog kolegu Vladimira Putina u Vašington
Printscreen

Pres sekretar Sara Hakabi je izjavila da je Bela kuća jedna od „brojnih potencijalnih mesta“ sastanka o čemu su Putin i Tramp razgovarali telefonom 20. marta.

„Kao što je i sam predsednik (Tramp) potvrdio 20. marta, nekoliko sati posle njegovog poslednjeg telefonskog razgovora sa predsednikom Putinom, njih dvojica su razgovarali o bilateralnom sastanku u ne tako dalekoj budućnosti“, rekla je Sanders.

Ona je dodala da su u tom kontekstu razgovarali o više potencijalnih mesta sastanka, uključujući i Belu kuću, preneo je AP.

Prema rečima Sandersove, administracija američkog predsednika po tom pitanju nema dalji komentar.

Kremlj je prethodno saopštio da razgovora o održavanju predloženog susreta između predsednika Rusije i SAD nije bilo od kada je Tramp predložio susret u telefonskom razgovoru dvojice lidera 20. marta.

Od tada je Vašington proterao 60 ruskih diplomata i zatvorio ruski konzulat u Sijetlu zbog optužbi da je Rusija imala ulogu u trovanju bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije, a Rusija odgovorila istom merom.

„U pozadini ovih događaja, teško je razgovarati o mogućnosti održavanja sastanka“, izjavio je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov, preneo je Rojters.

„Mi želimo da verujemo da će razgovori (o predloženom sastanku) početi rekao je Ušakov. Želimo da se nadamo da… ćemo jednog dana doći na početak ozbiljnog i konstruktivnog dijaloga“, rekao je on.

Ušakov je izjavio i da je tokom telefonskog razgovora dvojice predsednika Tramp sugerisao da bi susret trebalo bude održan u Vašingtonu, preneo je Tas

Izvor: Tanjug

[frontpage_news widget=“13129″ name=“Prethodni članci“]

Ostavite komentar