SVET

“ZAMISLI DA JE TO ROM ILI MUSLIMAN I POLOMI MU KOSTI” Šokantan snimak devojčice sa bejzbol palicom(VIDEO)

Češku je danas šokirao video snimak koji se širi internetom, a na kojem je prikazana
devojčica koju huškaju da bejzbol palicom mlati jastuk zamišljajući da su to
muslimani i Romi, ali da pazi da ih ne ubije na mrtvo, nego samo da im polomi kosti.

Ne zna se ko je odrasla osoba na snimku sa ljupkom devojčicom u beloj haljinici sa cvećem, verovatno otac koji dete huška da u igri kada besomučno udara crvenom bejzbol palicom jastuk zamisli umesto jastuka Rome ili muslimane.

 “Hoćeš da prebiješ jastuk? A hoćeš da zamisliši da je to ciganin ili musliman? Hajde, udri propisno. Polako, samo mu polomi kosti, nemoj ga ubiti”, podučava Čeh devojčicu koja sve žešće mlati jastuk.

Da se uveri da njegovo vaspitavanje daje plodove pita još devojčicu šta je jastuk i kada ona odgovori pita je dalje, a kakvi su ljudi Romi na šta dobije odgovor da su zli i još vulgarnu psovku.

Šokantni video snimak je pronašao jedan Čeh i objavio da upozori na ksenofobiju na svom profilu na Fejsbuku a dalje je na njega upozorio romski portal Romea.cz.

Češka obuka ksenofobije od malih nogu izazvala je i žestoke zgađene komentare na internetu, ali i nekoliko krivičnih prijava, tako da se slučajem već bavi češka policija, a za oca devojčice interesuju se i socijalne službe pošto za huškanje deteta na takvu etničku i versku mržnju i zapostavljanje vaspitavanja maloletne osobe preti u Češkoj kazna do dve godine zatvora.

Izvor: Rominfomedia/Beta

Ostavite komentar