NEKATEGORIZOVANO

Bitka za Lučane, Doljevac, Kladovo i Kulu

Počela bitka za Lučane, Doljevac, Kladovo i Kulu

U sva četiri mesta za lokalne izbore 16. decembra SNS i SPS predali izborne liste
zbornu trku 16. decembra u Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli jedino će u sve četiri ove opštine trčati Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije. Opozicija će trčati samo jednu deonicu i to onu u Lučanima gde će se Savez za Srbiju boriti za naklonosti birača.

Najveće interesovanje stranaka i političkih pokreta je za izbore u Lučanima gde je do sada predato šest izbornih lista. U ostalim mestima nije veliko interesovanje. Tako su u Doljevcu izborne liste predali SNS, SPS i PUPS, a u Kuli i Kladovu su to uradili SNS i SPS.

U Lučanima su prvi prikupili potpise predstavnici liste „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Lučane i Dragačevo – Srpska napredna stranka”. Listu kandidata naprednjaka, kako „Politika” saznaje, u kampanji će pomoći veći broj visokih funkcionera, a očekuje se da će u skladu sa vremenom u završnici predstavljanja svog izbornog programa doći i lider SNS-a Aleksandar Vučić.

Prvi na izbornoj listi su svi sadašnji čelnici Lučana tako da će 16. decembra građani na izborima oceniti njihov rad. Prva na listi odborničkih kandidata je sadašnja predsednica opštine Vesna Stambolić, koja je istakla da je listu SNS-a podržalo svojim potpisima 915 građana opštine Lučani.

„Ovaj broj potpisa je korektan s obzirom da je za predaju bilo potrebno 200. To pokazuje da SNS ima veliku podršku naroda u Lučanima. Očekujem izuzetan izborni rezultat, zahvaljujem svima koji su nas podržali svojim potpisima, ali i svima onima koji će izaći 16. decembra na svoja biračka mesta i zaokružiti redni broj 1”, kazala je Stambolićeva.

Sa velikim ambicijama na izborima u Lučanima učestvuje i PUPS, koji je drugi predao listu „Milan Krkobabić, Partija ujedinjenih penzionera Srbije – I Lučani su Srbija”, a ima 27 kandidata za odbornike. Prvi na listi je Dragiša Nikolić, predsednik Opštinskog odbora PUPS-a u Lučanima, koji za „Politiku” kaže da očekuje da vode kampanju u dogovoru sa vrhom stranke.

„Očekujem da budemo prva opština u Srbiji gde je PUPS samostalno izašao na izbore i prešao izborni cenzus. Mi radimo maksimalno na tome da se to i ostvari, a to je istovremeno i želja našeg predsednika Milana Krkobabića. Veliki sam optimista i mislim da ćemo na osnovu razgovora sa građanima koji podržavaju našu politiku uspeti u tome”, naglasio je Nikolić. Penzionerima će u kampanji pomoći i Milan Krkobabić koji će najmanje dva puta doći na tribine PUPS-a. Dragiša Nikolić se nada da će penzioneri i u Lučanima dobiti 13. penziju kao u Beogradu.

Radikali prevarili dobavljače za milion evra

Srpska radikalna stranka u petak je predala listu za izbore u Lučanima. Kandidat za predsednika opštine Miodrag Mišo Luković, zahvalio je sugrađanima koji su svojim potpisom podržali listu „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” i naveo da se na listi nalaze pošteni, časni, marljivi i odgovorni ljudi „za koje se s pravom može reći da su oličenje pravih srpskih domaćina”.

Miloš Jovanović, predsednik Demokratske stranke Srbije, kaže za naš list da će ova partija sigurno učestvovati na lokalnim izborima u Lučanima, ali da to neće uraditi u ostale tri opštine gde će 16. decembra istovremeno biti održani izbori. „Kao i pre četiri godine na lokalne izbore izaći ćemo sa lokalnim timom na čijoj listi će biti i naši članovi. Od ponedeljka ćemo se dogovoriti kada ćemo predati zajedničku listu”, rekao je Jovanović.

Koalicija Dveri Sa Savezom

Na izbore u Lučanima dugo se oštre u pokretu Dveri koji će učestvovati u okviru Saveza za Srbiju. Lider Dveri Boško Obradović kaže da su zadovoljni kampanjom, jer su, kako kaže, uspeli da prikupe duplo više potpisa nego što je bilo potrebno i opštinska izborna komisija nije imala nijednu zamerku na dokumentaciju koju su predali. Prvi na listi je Milan Radičević, koji je bio šef odborničke grupe.

„Mi smo u Lučanima imali aktivnosti i pre raspisivanja izbora – otvorili smo tri kancelarije Saveza za Srbiju, u Kotraži, Guči i Lučanima i održali tri tribine u sva tri mesta. Građani su na taj način dobili priliku da čuju nešto više o Savezu za Srbiju i mislim da su reakcije kod opozicionog dela birača vrlo pozitivne jer sada u Lučanima imaju jaku i jedinstvenu opozicionu snagu za koju mogu da glasaju”, kaže za „Politiku” Boško Obradović.

Navodi da je cilj Dveri u kampanji da u Lučanima ohrabre građane da izađu na izbore. Drugi cilj kampanje je da predstave program za Dragačevo u čijem fokusu su mere za stvaranje uslova za smanjenje nezaposlenosti i ostanak mladih, veća podrška poljoprivrednicima i rešavanje nagomilanih infrastrukturnih problema, ali i bolja saradnja opštine sa lokalnim privrednicima, saradnja sa ugostiteljima na uređivanju Sabora trubača i borba protiv privatizacije fabrike „Milan Blagojević” u Lučanima.

Izbor:Politika  Foto: Screenshot

Ostavite komentar